avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri a pune concluzii
Discuție deschisă în Traduceri

a pune concluzii

Imi poate explica cineva ce inseamna termenul " a pune concluzii"?

Ma pregatesc pt. un examen de traducator in domeniul juridic si imi tot bat capul cu termeni juridici #-o de aceea apelez din cand in cand, dupa cum vedeti, la ajutorul dvs. celor din forum. Pt. a putea face o traducere corecta este foarte important ca un traducator sa inteleaga corect termenii. Deoarece eu pana acum nu putut gasi un traducator care ma poate ajuta, incerc sa ma ajut singura si am ajuns la concluzia ca asta este calea cea mai buna.

Va multumesc.

In mod normal nu s-ar face pe scurt dar practic se paote face si pe scurt daca cauza este foarte simpla.
Daca cauza este complexa, apararea trebuie sa fie calificata si concluziile pe fond nu ar mai trebui sa fie scurte, ci raportate la ansamblul probatoriu si situatia de fapt si de drept aplicabila cazual.

avocat Claudiu Lascoschi
atentie la sintagma "dreptul de a pune concluzii" care desemneaza oarescum altceva...
Pai tocmai aceea era ideea.
Nu scrie nicaieri in lege o definitie.Insa e cam absurd sa gandim conceptul acesta separat de o aparare calificata intrucat ne-am indrepta catre absurditate.
Instantelele tind sa considere ca este suficient sa soliciti admiterea sau respingerea actiunii.Tot instantele tind sa considere ca pot si ele sa aprecieze singure.Evident, nu toate instantele si nu in toate cazurile.
Oricum ,, dreptul de a pune concluzii" nu poate fi conceput separat de o aparare calificata.Tocmai de aceea se confera acest drept prin lege, in scopul de a proteja partea.

avocat Claudiu Lascoschi
~ Conținut șters la cerere ~
Este usor, dar usor confuz as spune ( cu scuze pt repetitiune)

Alte discuții în legătură

Caut un traducator de limba germana specializat in domeniul juridic ContSters87149 ContSters87149 Buna ziua, numele meu este Cristina Weber si am resedinta in Hamburg. Imi poate recomanda cineva un traducator de lb.germana specializat pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari legate de termeni juridici ContSters87149 ContSters87149 Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri cu privire la limbajul juridic roman. Cine poate sa-mi spuna si mie ce inseamna termenii juridici scrisi intre ... (vezi toată discuția)
Reprezentare proces ContSters83761 ContSters83761 Buna ziua.Doresc o lamurire privind reprezentarea in procesul civil.O persoana care nu este parte in proces ,dar careare o procura speciala ,poate ridica ... (vezi toată discuția)