Sunt parat intr-un proces civil. M-am inteles amiabil cu reclamantul, care a si trimis o cerere de renuntare la judecata. Am inteles ca trebuie sa ma prezint sau sa trimit o acceptare a renuntarii. Corect? Daca da, va rog sa imi sugerati o formulare ca sa o pot trimite in scris. Nu am cum sa ma prezint si credeam ca se termina odata cu renuntarea la judecata. Multumesc.
După cum spunea D-na avocat, conform prevederilor art 406 C.pr.civ., puteți să depuneți renunțarea în scris, puteți fi prezent și să vă dați acordul în fața instanței, sau puteți să nu faceți nimic iar lipsa răspunsului D-voastră se va considera acceptare tacită a renunțării reclamantului la judecată.
Dacă veți depune renunțarea în scris, se va termina la acel termen, iar dacă nu veți face nimic se va mai acorda un termen la care se va constata că ați acceptat tacit renunțarea.
Practic, singura diferență e că dacă veți fi prezent se va termina procesul mai repede:
art. 406 alin. 4 - Dacă pârâtul nu este prezent la termenul la care reclamantul declară că renunţă la judecată, instanţa va acorda pârâtului un termen până la care să îşi exprime poziţia faţă de cererea de renunţare. Lipsa unui răspuns până la termenul acordat se consideră acord tacit la renunţare
Amânare proces
Palalila
Bina seara . Am contestat un PV de contravenție in care îmi este reținut permisul pe 30 de zile dar pana la urma am trimis o adresa către judecataorie in ... (vezi toată discuția)