si instanta poate tine cont de anumite situatii si relatii interpersonale cand va delibera programul de vizita.
nu se poate ca un copil sa stea o saptamana la un parinte si o saptamana la celalalt parinte.
si oricum este mic ca sa fie ridicat de la domiciliul mamei, mai ales ca, se pare, nu e atasat de tata.
reiterez, ideal ar fi fost sa se fi cerut printr-o cerere accesorie programul de vizita. in situatia de fata, ori partile cad de comun acord asupra unui program, ori instanta va decide.
daca minorul a fost incredintat spre crestere si educare unui parinte, celalalt parinte este obligat la pensie de intretinere si are DREPTUL la un program de vizita pe care il cere instantei, iar aceasta delibereaza in aceasta privinta.
Nu stiu de une ati tras concluzia ca "legea decide legatura parinte/copil pe baza atasamentului...".....nu domnule, atasamentul este folosit ca umbrela de instante ca sa justifice incredintarea catre mama. Cand tatal demonstreaza fara echivoc atasamentul , instantele insusi il neaga, se fac ca nu-l vad sau se intreaba cum se masoara!
Pentru cine nu crede : am 3 hotarari date de instante diferite, fiecare a inteles cat de atasat e copilul fata de mine si fiecare a incercat sa gaseasca o scapare ca sa poata incredinta copilul mamei.
Nu conteaza ce fel de parinte ai fost inainte, ca tata primesti la fel. Pentru cine nu crede: am 3 hotarari inc are instantele au apreciat ce fel de tata am fost, ba chair au spus ca oircand imi pot da si mie copilul.
Copilul a fost incredintat mamei, si tatalui i s-a dat program "standard"
Nu conteaza absolut nimic!
~ final discuție ~