ralu_2008 a scris:
unde-i lege, nu-i tocmeala.
cert este ca atunci cand ati divortat trebuia sa cereti expres si un program de vizita...chiar daca copilul era mic. de mic, copilul se ataseaza de persoanele din jurul lui, dar, ma rog.
chiar nu inteleg. de ce nu va mutati cu concubina dvs la fosta sotie si concubinul acesteia sa va cresteti impreuna copilul ca vad ca va deranja ca la vizite statea bona cu copilul si nu fosta sotie.
nu sunt de acord ca legile sunt toate ok, mai ales ca situatiile reglementate s-au mai schimbat intre timp, dar ar trebui sa intelegeti ca, odata ce ati divortat relatia dvs nu va fi ca relatia copilului dvs cu 'tatal care-l creste'.
Daca dumneavoastra cititi printre randuri sau daca aveti o aversiune fata de tati din principiu, dialogul nu are sens. Cat mama a fost gravida si mai apoi dupa nastere, eu am fost langa copil zi de zi. Mai apoi s-a ajuns la o frecventa mai mica pentru ca acum sa fie in weekend la doua saptamani (adica de la 9.00 - 13.00) la domiciliul mamei. Nu am spus ca ma deranja faptul ca stateam cu bona, ci ma deranja faptul ca eu ca tata al copilului nu am un cuvant de spus in fata nimanui. Nici macar a bonei.
Program nu am cerut pt ca, copilul avea 2 luni. Obtineam acelasi lucru sunt constient de asta. Dar acum copilul a crescut si slava Domnului, este perfect sanatos, astfel incat sa pot sta singur cu el si la mine acasa. Nu se intampla acest lucru doar din simplul motiv ca mama nu vrea acest lucru. Nu ma catalogati ca si cum as fi venit dupa 5 ani cu pretentii. Iar eu pot fi tatal care-l creste daca ar exista intelegere din partea mamei, insa acest lucru nu se intampla pentru ca ea nu vrea acest lucru (pana aici e clar?). Daca exista un alt tata care creste copilul nu este din vina mea, eu mi-am dorit si imi doresc acest copil. La varsta aceasta se ataseaza de cine ii este "servit", ca drept dovada bona este persoana de care este cel mai "legat". Iar daca mama nu vrea nici macar legea nu o poate "obliga" in vreun fel.
Imi vorbiti foarte de sus pentru ca legea e de partea dumneavoastra, momentan insa, pentru ca va fi la un moment dat va fi de partea copiilor. De ce un tata trebuie sa ceara si sa demonstreze ca are dreptul de a sta cu copilul sau?.Plecati de la ideea ca un program de vizita pentru tata de 4 zile pe luna este minunat. Asta-i program de vizita la un spital.