cora2006 a scris:
Daca nu exista stabilit un program de vizitare al minorului, dar fosta sotie va lasa sa-l luati, nu incalcati absolut nicio norma. Programul de vizitare al minorului se stabileste de instanta numai atunci cand exista neintelegeri intre soti cu privire la modul de a avea legaturi personale cu minorul de catre sotul caruia nu i-a fost incredintat minorul. Instanta sau politia nu poate interveni in relatiile dintre oameni, daca exista intelegere.
Daca, insa, la un moment dat, sotia dv. se razgandeste si nu mai doreste sa va lase copilul, sa-l luati in vacante sau sa-l vizitati, numai atunci puteti introduce o actiune de stabilire program de vizita minor, drept prevazut de lege, iar acel program trebuie respectat si de dv. si de fosta sotie care trebuie sa nu va ingradeasca dreptul la vizita in programul stabilit de instanta. Pana atunci insa sotiei dv. nu i s-a incalcat vreun drept, atata timp cat aceasta nu se plange sau nu ia vreo masura impotriva dv. ;)
Va multumesc de raspunsul la obiect. Evident calea amiabila este cea mai buna, insa ea nu mai exista in momentul de fata. Asta nu inseamna ca ne injuram sau ne spargem farfurii in cap. Nu exista comunicare absolut deloc, atata tot. Intrebare: in fiecare sambata din cele 2 cand ma duc la copil, fosta nu este acasa, eu stand cu copilul meu si bona la domiciliul fostei. In acel moment nu sunt eu cel care "preia" "custodia" copilului pentru cele 4-5 ore cat stau cu el? Intreb acest lucru pentru ca vreau sa stiu daca in aceasta minunata tara cu minunatele ei legi, eu ca tata am vreun drept? Mai am un pic si o sa stau cu copilul meu sub atenta supraveghere a concubinului sotiei mele si totodata cel "care creste" copilul.