elga50 a scris:
Sper ca nu va ganditi ca, in calitate de presedinte de asociatie, sa dati pe cineva afara din casa prin executare judecatoreasca pentru 5000 - 6000 lei.
O restanta de 5000-6000 lei inseamna, de cele mai multe ori, ca respectivul nu si-a platit intretinerea de aproximativ 1 an. Asta da, bunavointa...
Hai sa va dau cateva exemple:
1. Un apartament de 4 camere a ajuns acum sa aiba vreo 14000 de lei restanta. Atat eu ca presedinte, cat si administratorul pe care il avem, am incercat sa discutam cu persoana respectiva. Eu, in cateva randuri chiar. Raspunsul? "Stiti, am firma, nu am incasat nu stiu ce bani si de asta nu platesc. Dvs intelegeti ca si dvs aveti firma, stiti cum este". Nu, nu inteleg. La ultima discutie avuta imi spune sa il mai las in pace cu intretinerea asta ca il stresez. Scuze, nu o sa se mai intample!
2. Alt apartament, aduna frecvent restante de aproape 5000 de lei. De ce? Omul are taraba in piata si este mai bine sa ruleze banii in marfa decat sa plateasca intretinerea. Pe asta o platesc fraierii.
3. Alt apartament: restante de aproape 10000 de lei la un moment dat. Am avut hotarare judecatoreasca si a promis ca va plati, sa nu o punem in executare. Pana sa plateasca i s-a imbolnavit copilul (Doamne fereste de astea). Intr-un final a platit facand un imprumut dar, acum are din nou restante. Nu are bani de intretinere, dar are bani de bere, tigari si semninte in fata blocului.
Sa va spun ca nici macar unul nu a avut bunul simt sa vina, din propria initiativa, sa discute, sa zica ceva, sa se vada un pic de bunavointa?
Sa va spun si de persoane in varsta care atunci cand le vine pensia sunt primii la rand sa achite?
Ei, si uite asa, s-a luat hotararea in adunarea generala ca pentru orice restanta mai veche de 90 zile, indiferent de valoarea ei, sa se actioneze legal.
Bineinteles ca nu prea pot sa ma tin de treaba asta cum ar trebui, fie din lipsa timpului, fie ca uneori nu ma lasa inima sa o fac, chiar daca asta ar merita. Si tot sper ca, pana la urma, restantierii astia vor intelege ca traiesc cu mana in buzunarul altuia.