As vrea sa stiu daca exista imobile in Bucuresti in care firmele cu sediul in bloc platesc intretinerea pentru toti proprietarii. Doresc sa aduc un contraargument reprezentantului unei firme din blocul in care sunt presedintele asociatiei care vine cu exemple de contributii achitate de alte firme in alte blocuri mai mici decat cea pe care o plateste in prezent.
Este un element suplimentar sa nu cedez mai ales ca raportul juridic dintre asociatie si acest cabinet stomatologic este stabilit printr-un act autentic.
Imi pare rau sa va contrazic dar stiu dintr-o sursa sigura de mare incredere ca cel putin o singura situatie exista. Din pacate din motive obiective nu pot sa folosesc informatia de la blocul respectiv despre care stiu cu aproximatie si unde este amplasat. Deci nu e o aiureala.
Aceasta gen de informatie - ca exista un bloc unde o firma din bloc plateste 50% din intretinerea blocului am avut-o mai de mult dar ca si dvs nu am crezut-o. Ieri mi-a fost confirmata informatia despre care vorbesc la inceput. In acest context cred ca si afirmatia cu 50% este adevarata. Chiar retin expresia " Un arab plateste 50% din intretinerea blocului "
Iata ca aflam si asemenea informatii daca prindem canalul Dunarea-Marea Neagra!
Domnule, in asociatia noastra firmele platesc peste 40% din cheltuielile lunare ale asociatiei si nu este nici un secret si nici o derogare de la legislatie. Firmele din asociatia noastra detin aproximativ 40% din suprafata utila a intregii asociatii. Avem o firma ce consuma uneori aproape 200 metri cubi de apa. La costul hidroizolatiei unei terase, o singura firma a suportat peste 4000 lei din cei 14.000 cat a costat lucrarea pentru ca atat revenea legal conform suprafetei utile detinuta de acea firma in scara respectiva.
Dar toate aceste sunt legale si firmele platesc ca orice proprietar, cu mici exceptii, cum am mai spus.
Iar daca cineva, undeva, ca firma plateste intretinerea tuturor proprietarilor dintr-o asociatie, e de felicitat. Sa o faca in continuare ca nu-l opreste nimeni.
Noi am avut o propunere de la proprietar, om de afaceri, ca plateste asociatiei o suma marisoara (50.000 euro), sa facem ce vrem cu ea...
I-am multumit si l-am refuzat. Omul era amabil ca sa fim si noi amabili si sa-i dam aprobari, aviz... sa faca un anumit gen de activitate. Ne-ar fi iesit pe nas toti banii daca-i permiteam sa-si deschida acea afacere.
Pentru ca-i sarbatoare astazi mi-am amintit o poveste.
Am ajuns la Craiova si-un prieten oltean lauda ospitalitatea moldovenilor. Ca-s primitori, ca-s intelegatori... oameni, ce mai! Da cum de-i stii asa bine pe moldoveni, zic eu.
Pai cum ajungi in gara la Iasi, moldoveanul chiar de pe peron (pipiron cum spunem noi moldovenii), te indruma, te intreaba, te invita la el acasa, iti ofera de mancare, baie... iti ofera patul lui s.a.m.d., spune prietenul meu oltean.
Dar ai fost tu la Iasi, intreb eu, ti s-a intamplat tie asa ceva?
O, nu, ca eu avui treaba acasa, dar a fost la Iasi singura, nevasta-mea si ea mi-a povestit.
O fi si arabul dumneavoastra ospitalier ca moldovenii, ca doar multi au facut facultatea la Iasi si-or fi invatat si ei cate ceva din ospitalitatea noastra traditionala. :flowersblue:
Va mutumesc pentru rapunsul documentat. Va impartasesc parerea ca trebuie sa fii selectiv cu diversele oferte.
Este posibil sa nu fi fost eu prea explicit cand am publicat mesajul.
Problema mea este ca o firma din bloc care nu si-a prea respectat angajamentele pentru ca i s-a permis vine acum cu exemple de sume platite de firme similare in alte imobile mai mici decat cele pe care este obligat sa le plateasca prin contractul incheiat cu asociatia.
Daca alti presedinti ai asociatiei au cedat eu nu vreu sa cedez in defavoarea asociatiei mai ales ca obligatia a fost asumata printr-un act autentic.
Cheia problemei este ca daca as avea un document care sa arate ca exista si situatii, mai putine e adevarat, cand nu numai ca este mare contributia ba chiar se ajunge la situatia cand firmele platesc integral sau in parte intretinerea blocului as avea un argument IN PLUS ca nu e bine sa luam exemple din afara raportului juridic. Pot sa aduca un avantaj sau dimpotriva - depinde ce exemplu ei - cu contributie mica sau invers cu achiterea unei parti din intretinere.
Bineinteles ca nu-mi pun problema sa vin cu asemenea exagerari.
Puteti detalia un pic? Cat de mare este asociatia respectiva, cate apartamente are si la ce suma ajunge lunar acea contributie pentru toate apartamentele?
Este o situatie putin ciudata la dvs. De ce ar plati un cabinet stomatologic intretinerea pentru tot blocul?
Ce va intereseaza pe dv. ce platesc altii la alte asociatii, atata timp cat aveti o intelegere scrisa cu respectivul cabinet din blocul dv.?
Fiecare asemenea conventie este un contract stabilit intre doua parti.
Ca la alte asociatii unele firme platesc mai putin sau mai mult ca la dv., este treaba lor. Asa au inteles asociatiile respective sa-si rezolve situatia lor.
Nu aveti de ce lua exemple pentru contraargumentare.
Pur si simplu discutia nu are rost decat in cadrul strict legal al asociatiei dv. Ce nu vrea firma sa mai plateasca, ce vreti sau nu vreti dv., ca sii comitet executiv sa acceptati..... Deci faceti o negociere, dar nu introduceti in discutie ce fac altii la asociatiile lor.