Am si eu o intrebare simpla si una mai complicata !
1. Intrebarea simpla
In lipsa unui contract scris sau alt act ,
care este termenul de plata pentru achitarea unei facturi ?
2. Intrebare complicata !
In 2008 la sfarsitul luni martie inceputul luni aprilie am dus un utilj la reparat la un service autorizat si reprezentant direct al MARCI, respective, unde s-a facut un deviz estiumativ, VERBAL am fost deacord cu el, s-a demarat reparatia s-a emis factura s-a facut plata, aprox 7000 lei, dupa 2 zile se constata ca nu functioneaza in parametri s-a dus inapoi, s-au continuat reparatiile s-a emis alta factura aprox 2000 lei, DAR ESTE INCA TOT LA SERVICE DEOARECE NU-I GASESC O PIERDERE DE LICHID !
Cele doua facturi s-au platit dupa cerintele lor, adica NUMERAR SAU INSTRUMENT DE PLATA !
Daca acest utilaj sta de mai bine de un an la reparat, perioada in care eu nu am putut beneficia de el si motivul pentru care a fost achizitionat, cum pot obtine un termen de plata la ultima factura, egala cu perioada in care a stat la REPARAT ?
Stimate consilier juridic,
Nu ceream termen de plata la a doua factura, intrebam " cum pot sa obtin de la ei termen de plata la urmatoarea factura, echivalent cu timpul de "stationare " la reparat ", adica pentru urmatoarea factura emisa de ei, si sper sa fie ultima .
Scuze nu am inteles eu ca era de fapt vorba de a treia factura.
Termen de plata indelungat intradevar il puteti obtine doar prin negociere cu partea adversa.
Daca dovediti ca din vina lor utilajul nu a putut fi reparat, iar dumneavoastra ati fost prejudiciat astfel , consider ca puteti obtine de ei un termen de plata indelungat, daca le puneti in vedere si idea unui proces pe care il veti intenta in cazul in care nu accepta.
Daca este in garantie va puteti indrepta si impotriva firmei producatoare.
Despagubiri rca
sandak
Asiguratorul RCA ma poate obliga sa duc automobilul avariat la atelierul mecanic impus de el sau am dreptul sa-mi aleg atelierul mecanic (autorizat!) la care ... (vezi toată discuția)
Servicii refacturate
Aurelk
Am o mare dilema #-o vis-a vis de o situatie pe care o voi expune in continuare:
Unei societati inregistrate in scopuri de TVA din Romania (numita CLIENT) i ... (vezi toată discuția)