Buna ziua, am fost obligat de instanța sa achit o pensie in cota de 25% din salarul minim pe economie ptr cei 2 minori. După divorț m-am recăsătorit si a apărut al 3 lea minor. La un moment dat am lucrat pe un salar de 700 lei iar de o luna am fost indisponibilizat. Soția nu lucrează.de la divorț si pana in prezent singura suma pe care a trimis.o minorilor a fost de 150 lei pe luna ptr amândoi, sub cota de 25 % din salarul minim pe economie. Pot chema in judecată fost soție ptr Micșorarea cotei de 25 % din pensia de întreținere? Fost soție m- a executat ptr diferența de pensie de întreținere si nu am de unde sa îi dau.măcar pe viitor sa rămână suma de 150 lei ptr cei doi minori. Mulțumesc anticipat !
In Iunie urmează sa fiu dat afara. Salariul este de 700 lei, având in vedere ca soția nu avea niciun venit am stat in concediu psternal.insa pe luna ptr cei doi copii din prima căsătorie nu imi pot permite sa dau mai mult de 150 lei , insa pe viitor fosta soție ma va executa din nou ptr diferența.in mediul rural Posibilitățile sunt limitate.
Luati-va 2 servicii. Asa munceste un parinte ptr copilul lui. Dar fosta sotie ce sa faca cu 150 de lei ptr 2 copii? sa le spuna ca nu-si permite sa le dea de mancare decat duminica? Ce vina au copiii? Astazi exista planning familial, daca nu am din ce creste 3 copii, nu fac 3 copii. Varianta nu e ca fac copii si apoi ii las fie in seama mamei, fie a statului.
Sunteti tata de 3 copii, asumati-va si cautati-va 2 servicii. Din ce rezulta ca obligatiile de crestere a celor 2 copii ar reveni doar fostei dvs sotii?
De acord cu dv. 99,99%, cu exceptia planningului... Daca tot exista planning ar trebui sa ne permitem sa facem prunci asa de calculat, ca sa raportam oportunitatea aceasta a facerii de copii si la relatia cu partenerul, casa la tara, timpul disponibil dupa munca, cantitatea de rabdare pe care o avem...
E putin prea algoritmic.
In rest, stima si respect pentru mesaj!
Fosta soție o duce foarte bine in Spania, trimite bani minorilor care locuiesc cu bunicii, insa apelează la toate mijloacele ajutata de Avocați ptr diferența de bani, nu am solicitat sfaturi legate de planning familial pe un forum de discuții juridice, întrebarea era dacă pot solicita in instanța reducerea cotei pensiei alimentare.multumesc
Pensie alimentara
vely37
Am o cunostinta care are 2 copii minori rezultati in timpul casatoriei si dupa divort,copii au ramas la tatal lor,urmand ca mama sa plateasca pensie de ... (vezi toată discuția)