avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducere cota pensie întreținere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducere cota pensie întreținere

Buna ziua, am fost obligat de instanța sa achit o pensie in cota de 25% din salarul minim pe economie ptr cei 2 minori. După divorț m-am recăsătorit si a apărut al 3 lea minor. La un moment dat am lucrat pe un salar de 700 lei iar de o luna am fost indisponibilizat. Soția nu lucrează.de la divorț si pana in prezent singura suma pe care a trimis.o minorilor a fost de 150 lei pe luna ptr amândoi, sub cota de 25 % din salarul minim pe economie. Pot chema in judecată fost soție ptr Micșorarea cotei de 25 % din pensia de întreținere? Fost soție m- a executat ptr diferența de pensie de întreținere si nu am de unde sa îi dau.măcar pe viitor sa rămână suma de 150 lei ptr cei doi minori. Mulțumesc anticipat !
carolmihai a scris:

Fosta soție o duce foarte bine in Spania, trimite bani minorilor care locuiesc cu bunicii, insa apelează la toate mijloacele ajutata de Avocați ptr diferența de bani, nu am solicitat sfaturi legate de planning familial pe un forum de discuții juridice, întrebarea era dacă pot solicita in instanța reducerea cotei pensiei alimentare.multumesc


Nu mai puteti solicita reducerea pensiei alimentare. Legea spune ca, atunci cand intretinerea este datorata pentru trei sau mai multi copii, aceasta se intinde pana la jumatate din veniturile dumneavoastra. Aceasta jumatate va fi impartita in mod egal la toti copiii. Obligatia dumneavoastra de intretinere nu are nicio legatura cu veniturile mamei.
Singura varianta in care ati putea sa solicitati reducerea pensiei alimentare ar fi daca vi s-ar mai naste un copil. Atunci jumatatea aceea s-ar imparti la 4 nu la 3.
ma scuzati ca intervin..dar cum credeti ca pot creste copii cu 150 lei p luna amandoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere micsorare pensie alimentara ioana_lazar ioana_lazar Buna ziua! Va contactez deoarece fostul meu sot a cerut recalcularea pensiei alimentare. Mentionez ca in urma procesului de divort, acesta a stabilit ca pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vely37 vely37 Am o cunostinta care are 2 copii minori rezultati in timpul casatoriei si dupa divort,copii au ramas la tatal lor,urmand ca mama sa plateasca pensie de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensia minor mansourabugararah mansourabugararah In urma unei sentinte de divort din 01.01.2011 fiica mea a fost incredintata mamei sale cu o pensie de intretinere de 700 lei.La data de 30.01.2014 am ... (vezi toată discuția)