avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tabel nominal de vot
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tabel nominal de vot

Buna seara,

Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe persoane), comitetul executiv si comisia de cenzori intr-o adunare generala a unei asociatii de proprietari. Ma refer la art.25 alin.4 care spune:
*in situatii exceptionale hotararile pot fi luate prin acordul scris la majoritatii proprietarilor unei scari sau bloc membrii ai asociatiei de proprietari pentru probleme care ii vizeaza direct PE BAZA DE TABEL NOMINAL.*

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 10:23, 20 Ianuarie 2018
Raspunsurile moderatorilor elga 50 si inocentta sant categorice;alegerea presedintelui asociatiei se poate face numai in cadrul ad.generale prin vot direct nu pe baza de tabel nominal
Cum interpretam sistematic sintagmele 'situatii exceptonale ' si " probleme care ii vizeaza direct",proprietarii unei scari sau unui bloc" cum se definesc in sensul legii din art.25 alin. 3 din legea 23o/2007?
Se pot ivi necesitati, probleme de rezolvat, incidente etc. numai pe o scara de bloc, situatii care nu necesita convocarea unei AG pe toata asociatia.
Se pot rezolva pe baza unui tabel de semnaturi.
Din cuprinsul prevederii art.25 alin (3) reiese ca hotararile pot fi luate pe baza de tabel nominal de majoritatea proprietarilor si a unui bloc nu numai al unei scari pt. probleme ce ii In vizeaza direct. Se poate interpreta analizand dupa textul "pentru probleme care ii vizeaza direct" ca problemele vizeaza direct numai o parte(poate ca in aceasta rezida caracterul exceptional al situatiei) a proprietarilor membri ai unei asociatii si acordul scris al majoritatii acestora are ca efect transformarea in hotarare a inregii asociatii de proprietari ?
Dezgrop firul de discutie pentru cazul nostru:
- asociatie de proprietari (scara de bloc separata) formata din 30 de membri din totalul de 44 de proprietari
- presedinte demisionat de 2 ani, fara comitet
- urgenta: lipsa bani pt plati utilitati (bani erau in banca dar nimeni cu drept de semnatura), expirare avize (in 4 zile), contracte, fara de care ramaneam fara una din utilitati.

S-a invocat pct (3) art 25 L230/2007, facut tabel nominal cu toti membrii asociatiei (deci exclusi cei 14 proprietari nemembri), semnatura cu acordul privind propunerea componentei noului CE (inclusiv cine sa fie presedinte). Semnat in tabel de peste jumatate plus unul din totalul de 44 de proprietari (desi erau suficient 16 semnaturi -- jumate plus unu din totalul membrilor). => rezolvat problema.

Nu se putea convoca sedinta decat cu 7 zile preaviz si tot trebuiau 20% semnaturi pt convocare (ca n-avea cine altcineva, fara presedinte si CE). Niciodata in istoria ultimilor >20 de ani nu au venit >50% la prima strigare. Reconvocarea e foarte greoaie pt ca trebuie sa faci dovada ca toti membrii au luat la cunostinta si dureaza, mai ales la cei plecati din tara.

Dupa rezolvarea urgentelor se poate face adunare generala a asociatiei pentru confirmarea (modificarea) hotararii luate prin tabel, daca neaparat se vrea a sufla in iaurt.



Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
CipM, utilizator

Alte discuții în legătură

Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari bucuresti andrey23ken andrey23ken Salutare, Am nevoie de ajutor in privinta urmatoarei probleme: Este vorba de un rezidential nou in Bucuresti, Presedintele pus de dezvoltator la inceput ... (vezi toată discuția)
Adunare generala adamar adamar dorim sa facem o sedinta la bloc, presedintele refuza, comitetul nu face nici un demers pt ca presedinta nu vrea, prima si singura sedinta din anul 2019 a fost ... (vezi toată discuția)