avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitati inmanare contestatie tabel cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitati inmanare contestatie tabel cheltuieli

Buna,

Vreau sa fac o contestatie la tabelul de cheltuieli. Conform legii, am dreptul sa fac aceasta contestatie si sa o dau presedintelui asociatiei, iar el are obligatia sa imi raspunda in 7 zile.

Problema este ca avem un conflict mai vechi, adica sunt un spine in coasta lui pt ca nu tac si eu cum tace toata lumea de pe scara si omul face ce vrea, iar din cauza acestui conflic, este foarte posibil sa nu imi primeasca contestatia daca i-o dau in mana.

Ce alta varianta mai este posibila (de trimis contestatia) care sa fie si o dovada clara in caz ca ajungem in judecata?

De ex nu a vrut sa imi ia banii pt intretinere, i-am trimis prin posta cu confirmare de primire si i-a refuzat. Cel putin in cazul asta am dovada refuzului.

Dar la o contestatie ce dovada as putea avea ca am trimis-o la el si el a primit-o?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Melabella , utilizator 20:26, 22 Mai 2014
Dar spuneti-ne si noua ce anume contestati. Un proprietar poate contesta cotele repartizate pe lista de plata in termen de 10 zile de la afisarea acesteia.
Chiar daca ati fi prieten cu presedintele, pentru a primi o explicatie clara, tot trebuie sa spuneti in contestatie ce anume considerati ca nu este corect calculat: apa, caldura, salariile s.a.m.d.
Bine ca mi-ati spus. O informatie importanta.
Multumesc!
Buna,

1. Contest contributia pentru transa a doua pentru acoperis. S-au strans 4 ani de zile bani pentru acoperis fara nici o oferta de pret, doar asa ca vrem acoperis.
Am zis ok, sigur, e un bun comun si foarte necesar.

Dupa 4 ani, adica acum in februarie ne-am trezit ca nu sunt suficienti bani - concluzie trasa de presedintele asociatiei fara a avea ceva la mana. In consecinte, a hotarat sa mai strangem inca 1 an si 8 luni bani.
Aceasta hotarare s-a luat fara o adunare generala, ci doar vorbind cu proprietarii si oprindu-i pe fiecare in parte si cerandu-le semnaturile pe un tabel.

Datorita unor probleme mai vechi ce le am cu el, pe noi nu ne-a abordat absolut deloc. Nu ne-a intrebat daca suntem de acord (banuiesc ca avea deja jumatate plus unu acorduri), deci suntem cantitate neglijabila. Am auzit de la alti vecini.
In momentul cand a aparut lista de cheltuieli, am intrebat ce este cu aceasta contributie pt acoperis, cu mine nu a vb nimeni.

Am solicitat o baza (oferta pret, deviz lucrari) pentru aceasta a doua transa. Nu putem strange bani la nesfarsit fara a avea o oferta de pret sau macar ceva dupa care sa ne ghidam. Am mai solicitat si un extras de cont cu suma care s-a adunat in acesti 4 ani, sa vedem si noi cum stam. Dupa cateva zile a aparut o oferta la avizier fara semnatura, stampila, doar datele unei firme cine stie cine.

Din cauza ca nu platesc contributia pt acoperis, nu imi ia banii pt celelalte cheltuieli. Am trimis banii prin posta cu confirmare de primire, dar i-a respins. Am inteles de la vecini ca asteapta inca o luna si ma da in judecata.

2. contest fondul de rulment (doar eu am).

Pe actualul tabel de cheltuieli m-am trezit cu fond de rulment 30 lei (doar la mine), fara sa stiu de ce, pt ce.
Trebuie sa dau bani, dar nu ma anunta nimeni pentru ce si nu mi se dau explicatii.

Cred ca am dreptul legal de a fi intrebata referitor la orice suma mi se solicita.

Toti ceilalti tac, nu zic nimic (doar pe la spate, dar in fata nici urma de curaj), ii conduce de 25 de ani fara drept de replica, tot timpul le spune ca daca nu fac asa cum zice el, le face plangeri peste plangeri si chiar le face. Eu sunt mai noua in scara si verific ce spune el. Aici e problema, ca nu percutez.

Cam astea sunt off-urile mele. :)

Multumesc!
Daca intre dv. si presedinte exista animozitati incercati sa va lamareasca un membru din comitetul executiv , ar trebui sa fie la curent cu ceea ce se face in asociatia dv.
Un singur membru mai este in comitet, pe langa presedinte, adica vecinul lui f bun cu care face toate aceste lucruri. A mai fost o vecina care era cenzor sau ceva de genu, dar pt ca a comentat si ea de acoperis acum vreo 2 luni, a dat-o afara din comitet. Deci sunt ei doi si atat.

BEN46 a scris:

Daca intre dv. si presedinte exista animozitati incercati sa va lamareasca un membru din comitetul executiv , ar trebui sa fie la curent cu ceea ce se face in asociatia dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc intr-un bloc nou care face parte dintr-un ... conico conico Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc nou care face parte dintr-un ansamblu de 5 blocuri si o singura asociatie. La blocul nostru s-a dorit montarea unei rampe. ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - probleme ancabitere ancabitere in blocul in care locuiesc s-a pus problema reabilitarii terasei blocului intrucat exista astfel de probleme. in urma adunarii generale s-a hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul repararii acoperisului de bloc ionutosho ionutosho va salut si as vrea si eu o lamurire cu privire la cum se procedeaza pentru reparatia acoperisului de bloc pentru ca domnul administrator nu a anuntat nici un ... (vezi toată discuția)