Am o microintreprindere fara nici un angajat. La sfarsit de an platesc impozit pe dividende ca toata lumea.
In acelasi timp dau in fiecare luna 500 de lei la bona. Daca as angaja-o cu carte de munca pe firma ca si persoana care face curatenie, ar fi in avantajul meu? Stiu ca la un net de 500 de lei costul total ar fi undeva la 850 lei. Dar avand in vedere ca 500 de lei oricum ii dau, se merita sa dau in plus inca 350 de lei si la sfarsit de an sa castig avand un impozit pe dividende mai mic.
Ma puteti ajuta cu un calcul/formula de calcul.
(Cum am zis ideea este ca o parte din bani oricum ii dau, si la final castig de fapt prin un impozit mai mic)
Multumesc.
dl. care a cerut sfaturi, pune parerile pro si contra in balanta si decide cum e mai bine pentru el, dar pentru a fi in legalitate asculta sfaturile lui freeelis, daca nu nu-i face bonei contract si gata.
Eu tot nu vad legatura dintre firma si bona, dintre a fi angajat ca femeie de serviciu si a sta cu copilul. Peste tot in provincie sunt oameni platiti cu ziua pentru a merge la muncile campului. Acum, sa isi faca toti firme?