Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : in urma decesului bunicului meu,care era proprietarul unui loc de veci in Cimitirul Central Bacau,dobandit cu chitanta de la fostul RAGC,tatal meu,fiind unic mostenitor,a mostenit dreptul de concesiune pentru acest loc de veci,prin certificat de mostenitor din data de 22.03.2001. si a achitat taxa succesorala in acelasi an,concesiunea unui loc de veci fiind de 25 de ani. Tatal meu doreste sa instraineze dreptul de concesiune,iar de la Administratia Cimitirelor i se solicita o noua taxa de succesiune[in jur de 1000 Ron!],pentru eliberarea unei asa zise adeverinte de conformitate pentru instrainare !!! Va rog sa-mi spuneti daca este legala aceasta taxa,avand in vedere ca dreptul de succesiune este valabil pana in 2024 ? Va multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa !
Va multumesc mult dar birocratia e in floare,mi se spune ''asa e legea,e hotarare a CL''! Speram ca,in experienta Dvs ati intalnit vreun caz asemanator !
Vânzarea locurilor de veci aflate sub contract de concesiune este interzisă, însă dreptul de concesiune poate fi dobândit prin donaţie şi succesiune legală sau testamentară, orice convenţie contrară fiind nulă – se arată în Regulamentul pentru Organizarea şi Funcţionarea Cimitirelor Parohiale şi Mănăstireşti din cuprinsul Eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române.
că există o hotărâre a CL nu e nici un dubiu. astfel de taxe fac parte din taxele locale. ceea ce e surprinzător (sau poate că nu, doar e vorba de România) e cuantumul taxei și de ce trebuie să o plătească tatăl dumneavoastră. mai degrabă lui trebuie să i se întoarcă valoarea rămasă nefolosită prin cedarea dreptului de concesiune...
Aveti mare dreptate in ce priveste Romanica noastra,unde orice este posibil si nu trebuie sa ne mai miram de nimic,vom vedea cum vom descurca problema ! Va multumesc inca o data si va doresc o seara frumoasa !