Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : in urma decesului bunicului meu,care era proprietarul unui loc de veci in Cimitirul Central Bacau,dobandit cu chitanta de la fostul RAGC,tatal meu,fiind unic mostenitor,a mostenit dreptul de concesiune pentru acest loc de veci,prin certificat de mostenitor din data de 22.03.2001. si a achitat taxa succesorala in acelasi an,concesiunea unui loc de veci fiind de 25 de ani. Tatal meu doreste sa instraineze dreptul de concesiune,iar de la Administratia Cimitirelor i se solicita o noua taxa de succesiune[in jur de 1000 Ron!],pentru eliberarea unei asa zise adeverinte de conformitate pentru instrainare !!! Va rog sa-mi spuneti daca este legala aceasta taxa,avand in vedere ca dreptul de succesiune este valabil pana in 2024 ? Va multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa !
Contractul de concesiune da dreptul titularului acestuia strict sa foloseasca -in cazul dv locul de inhumare o anumita perioada de timp
Pe cale de consecinta contractul de concesiune nu se mostesteneste
Fiecare administratie de cimitir,prin regulamentul interior ,prevede situatiile si conditiile in care locurile de inhumare pot fi preluate de catre rudele pana la gradul IV a titularului contractului de concesiune