avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ-reguli noi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ-reguli noi?

Am o mare rugaminte ...Azi am fost dupa multe programari (la ITM,la financiar,la somaj) sa-mi depun dosarul pt somaj...si stupoare....Desi nicaieri nu scria ca imi trebuiesc si adeverinte(!!!) de la aproape toate locurile de munca pe unde am lucrat..adica din 2002...functionara mi-a zis ca atunci trebuie sa renunt la anii aceia ...la calculul somajului...Adica din 13 ani si ceva a calculat numai 9 ani.....( adica bani mai putini si timp de somaj mai putin)...
Am cautat si tot am cautat si nu gasesc noua lege unde scrie asa ceva...Legea noua actualizata in 2009 spune asa ceva ca trebuie sa alergam la toti fosti angajatori(care unii poate nici nu mai exista) sa luam adeverinte ca nu au datorii la stat?Va rog mult sa ma ajutati ca ..am obosit ...si nu mai inteleg nimic...pt mine nu este o favoare somajul...este...o situatie de criza!..Va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:45, 21 Mai 2009
Buna Ziua! Ma numesc Cosmin si dupa cum am promis,revin cu rezolvarea cazului meu !Am reusit sa-mi inchei dosarul de somaj si fara adeverinta pe care nu voia sa mi-o elibereze fostul angajator,dar am avut de pierdut niste bani pentru ca mi s-a luat salariul din carte de munca.Eu eram platit la realizari si aveam un salariu mult mai mare fata de cel din cartea de munca deci si o contributie mult mai mare la somaj!Fostul angajator nu avea declarat cat(sau baza de calcul?) a platit pentru mine la A.J.O.F.M. si mi-au luat salariul din C.M.Acum am primit si un raspuns de la A.J.O.F.M. Bucuresti cum ca au luat cunostiinta de cazul meu si mi-au dat si numar de inregistrare la plangerea facuta de mine!Credeti ca fostul angajator va fi sanctionat conform legii 76 din 2002 de catre ei?Mai am vreo speranta sa mi se mareasca somajul in urma constatarii contributiei mele la somaj de catre A.J.O.F.M. dupa luarea masurilor contraventionale?TIN SA LE MULTUMESC CELOR CE MI-AU RASPUNS SI M-AU AJUTAT LA SOLUTIONAREA CAZULUI MEU!VA DORESC O ZI BUNA!
Da, asteptati raspunsul la plangerea facuta si in baza a ceea ca va scrie in el , in momentul in care angajatorul isi va fi facut treaba (sa depuna declaratiile) veti putea solicita recalcularea indemnizatie conform acestor documente.
Pastrati toate actele pe care le faceti ( sesizarea ajofm, raspunsul ajofm, etc)
Mai o rugaminte la dumneavoastra...Cu ce acte in afara de carnetul de somer trebuie sa merg la viza?

ultima data editat de Georgi11 pe data de Joi, 21 Mai 2009, 10:30


Din intamplarea am vazut intrebarea dvs, pentru ca reeditant un mesaj de acu cateava ziel, nu mai ne apar alerte de mesaje noi in subiect.

dar, raspunsul pt dvs este ca la viza trebuie sa aveti doar carnetul de somer si buletinul de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul somaj gutica gutica buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema : am un bait cu aproximativ 6 ani vechime in munca ( 4 locuri de munca ) . Dupa 2 ani ... (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Acte pentru somaj - anexa 14 andreeatoma andreeatoma as dori sa stiu daca este legal si daca da care este baza legala sa mi se ceara completarea anexei 14 de la toate locurile de munca unde am lucrat in decurs de ... (vezi toată discuția)