Am o mare rugaminte ...Azi am fost dupa multe programari (la ITM,la financiar,la somaj) sa-mi depun dosarul pt somaj...si stupoare....Desi nicaieri nu scria ca imi trebuiesc si adeverinte(!!!) de la aproape toate locurile de munca pe unde am lucrat..adica din 2002...functionara mi-a zis ca atunci trebuie sa renunt la anii aceia ...la calculul somajului...Adica din 13 ani si ceva a calculat numai 9 ani.....( adica bani mai putini si timp de somaj mai putin)...
Am cautat si tot am cautat si nu gasesc noua lege unde scrie asa ceva...Legea noua actualizata in 2009 spune asa ceva ca trebuie sa alergam la toti fosti angajatori(care unii poate nici nu mai exista) sa luam adeverinte ca nu au datorii la stat?Va rog mult sa ma ajutati ca ..am obosit ...si nu mai inteleg nimic...pt mine nu este o favoare somajul...este...o situatie de criza!..Va multumesc ...
Buna ziua
Am vazut ca au aparut norme de aplicare a OUG 28/2009 (75% ptr. 3 luni) in MO 310/12.05.2009.
V-as ruga sa-mi explicati sintagma cuprinsa in Ordinul 343/2009 si anume "...75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat". La ce se refera legiuitorul cand spune salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat? Este vorba de salariul brut negociat (fara sporuri) al fiecarui angajat care va "beneficia" de OUG28/2009???
mULTUMESC
Se pare ca numai in Constanta cer adeverinte si stagiul de cotizare de la firmele la care am lucrat din 2002 pana in prezent.ca sa se poata calcula vechimea pt ajutorul de somaj.....Eu am rezolvat pana la urma ....Dar cine mai are probleme ar trebui sa zica...e destul de greu .....si multa alergatura...E ciudat ca legea nu se aplica la fel toata tara..Va multumesc tuturor care mi-ati raspuns!
Mai o rugaminte la dumneavoastra...Cu ce acte in afara de carnetul de somer trebuie sa merg la viza?
buna seara ,
eram datoare cu un raspuns ...asha ca iata-ma`s :D. Pana la urma s-a rezolvat problema mea, dar numai dupa ce le-am spus ca in conditiile in care salariul nu mi lau dat, preaviz nu, concediu nu, nu cred ca sunt in masura sa imi ceara banii pe lipsa din gestiune. Le-am solicitat documentele ce trebuie sa semnez pentru a ma consulta cu un avocat, eu nu voi semna nimik fara sfatul unui avocat. Nu stiu daca a tinut, dar pana la urma s-a rezolvat, cei 3 contabili si o jurista au gasit calea "legala" sa nu se ajunga la reclamatii pe la ITM, plangeri pe la politie etc. S-a hotarat ca eu sa semnez ca si cum mi-as fi luat salariul, cu preavizul si concediul aferent, iar lipsa mea din gestiune (valoric) s/a trecut cu vederea doar prin procesul verbal de la inventariere (pe care a trebuit sa il semnez ) prin care, la pct 2. se mentioneaza ca eu nu am cunostinta de plusuri sau minusuri. Multumesc pentru sgaturi! ;):worthy:
Calcul somaj
gutica
buna ziua ,
va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema : am un bait cu aproximativ 6 ani vechime in munca ( 4 locuri de munca ) . Dupa 2 ani ... (vezi toată discuția)