avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ-reguli noi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ-reguli noi?

Am o mare rugaminte ...Azi am fost dupa multe programari (la ITM,la financiar,la somaj) sa-mi depun dosarul pt somaj...si stupoare....Desi nicaieri nu scria ca imi trebuiesc si adeverinte(!!!) de la aproape toate locurile de munca pe unde am lucrat..adica din 2002...functionara mi-a zis ca atunci trebuie sa renunt la anii aceia ...la calculul somajului...Adica din 13 ani si ceva a calculat numai 9 ani.....( adica bani mai putini si timp de somaj mai putin)...
Am cautat si tot am cautat si nu gasesc noua lege unde scrie asa ceva...Legea noua actualizata in 2009 spune asa ceva ca trebuie sa alergam la toti fosti angajatori(care unii poate nici nu mai exista) sa luam adeverinte ca nu au datorii la stat?Va rog mult sa ma ajutati ca ..am obosit ...si nu mai inteleg nimic...pt mine nu este o favoare somajul...este...o situatie de criza!..Va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:45, 21 Mai 2009
Va multumesc tare mult!...Sincer am obosit...si chiar ma gandeam ce pot sa mai fac..Sa chem televiziunile???
am si eu o problema. tocmai s-a desfiintat societatea la care lucrez , era un magazin, iar la inventar m-au scos lipsa cu 2000 lei, acum "domnii" patroni sustin ca trebuie sa le dau intai banii si dupa aia sa imi de-a dansii salariul, mentionez ca salariul nu l-am primit pe 2 luni martie si aprilie. Acum eu nu stiu ce sa fac. Mi-e teama ca le-oi da si banii si nici salariul nu-l mai vad(ptr ca ii cred in stare) si voi fi pagubita de 2 ori. Cat despre contractul de munca, au voie sa il inchida cu vreun art. din codul muncii, in asha fel incat eu sa nu beneficiez de somaj? Mai ales ca postul meu s-a desfiintat.Eu demisia nu o semnez. Eu solicit somaj. Carei institutii trebuie sa ma adresez pentru o eventuala reclamatie? Ajutati-ma si pe mine ca nu stiu, e prima data cand patesc asha ceva! :(
alina_28:
1. Chiar daca aveti lipsa la inventar, asta nu e un motiv sa va retina salariul. Faceti o sesizare la ITM.
2. Nu semnati nici o demisie sau cerere de incetare a contractului individual de munca. Lasati pe angajator sa va concedieze prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii), pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Sa ne tineti la curent cu ce ati facut.
Buna ziua!Ma numesc Cosmin si de curand am fost disponibilizat.In utimii 7 ani,am lucrat la 2 societati diferite si anume:din anul 2002 pana in 2008 la SC AUTOSERVICE DAC SA Panciu si din noiembrie 2008 pana in aprilie 2009 la SC PROTRUCK .Pentru terminarea dosarului de somaj mai am nevoie de adeverinta care dovedeste contributia adusa in ultimul "an" la somaj.Fostul angajator SC AUTOSERVICE DAC SA,reprezentata de Dl Amaricai Gheorghe refuza cu vehementa eliberarea adeverintei si are pretentia ca eu sa semnez un angajament de plata a unei sume in valoare de 3500ron pentru eliberarea acelei adeverinte.Apelez la dvs, in ultima instanta deoarece NIMENI din cei abilitati in domeniul muncii din jud Vrancea nu a reusit sa-l convinga pe Dl Amaricai Gheorghe ca este obligat de legile statului sa-mi elibereze acea adeverinta!De la ITM Vrancea mi s-a zis ca nu pot decat sa-l dau in judecata,ceea ce este foarte greu pentru mine pentru ca nu dispun de resurse financiare si nici nu as putea sa ma compar cu cineva cu cineva de anvergura dansului!VA ROG SA MA INDRUMATI CATRE REZOLVAREA PROBLEMEI!Va multumesc!
Se pare ca ...am avut dreptate....traim in Romania...deci orice e posibil....Imi pare rau Cosmin pt ce ti se intampla...Eu ma chinui de o luna si ceva sa fac rost de toate actele...
Maine iar ma duc la AJOFM...mi-au sosit actele....si daca or sa mai ceara ceva...cred ca o sa-mi pierd mintile...Va tin la curent cu ...noutatile...si sa auzim numai de bine!

Alte discuții în legătură

Calcul somaj gutica gutica buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema : am un bait cu aproximativ 6 ani vechime in munca ( 4 locuri de munca ) . Dupa 2 ani ... (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Acte pentru somaj - anexa 14 andreeatoma andreeatoma as dori sa stiu daca este legal si daca da care este baza legala sa mi se ceara completarea anexei 14 de la toate locurile de munca unde am lucrat in decurs de ... (vezi toată discuția)