avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ-reguli noi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ-reguli noi?

Am o mare rugaminte ...Azi am fost dupa multe programari (la ITM,la financiar,la somaj) sa-mi depun dosarul pt somaj...si stupoare....Desi nicaieri nu scria ca imi trebuiesc si adeverinte(!!!) de la aproape toate locurile de munca pe unde am lucrat..adica din 2002...functionara mi-a zis ca atunci trebuie sa renunt la anii aceia ...la calculul somajului...Adica din 13 ani si ceva a calculat numai 9 ani.....( adica bani mai putini si timp de somaj mai putin)...
Am cautat si tot am cautat si nu gasesc noua lege unde scrie asa ceva...Legea noua actualizata in 2009 spune asa ceva ca trebuie sa alergam la toti fosti angajatori(care unii poate nici nu mai exista) sa luam adeverinte ca nu au datorii la stat?Va rog mult sa ma ajutati ca ..am obosit ...si nu mai inteleg nimic...pt mine nu este o favoare somajul...este...o situatie de criza!..Va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:45, 21 Mai 2009
Va multumesc mult ca ati raspuns la acest subiect...Si tocmai de aia am vrut sa gasesc un site sa postez...poate sia ltii se vor lovi de aceste probleme...eu am cautat si nu am gasit inainte sa ma lovesc eu de ele..
Pentru somaj nu trebuie adeverinta1.....desi mi se parea mai normala...Am trimis-o pe e-mail lui pakos..aia care mi-au cerut-o poate o posteaza ea...
Pana la urma nu am renuntat la anii mei care se iau in calcul la somaj...desi din 13 se fac numai 10..ca o firma din 2002 nu mai exista...Numai ca e tare greu ca nu ti se spune de la inceput ca ai nevoie si de adeverinta si apoi...dupa ce faci rost de ea...dupa alergaturi...iti spune ca mai ai nevoie si de stagiul de cotizare...Aici nu mi se pare corect...ca daca stiam de la inceput......asa poti sa nu te incadrezi in timpul de 30 de zile...
Deci ca sa fiu mai clara la AJOFM Constanta dupa ce faci rost de toate actele ...te duci la un birou(de informatii se cheama)si ti se verifica dosarul...si-ti da un nr de ordine...Esti programat peste vreo 8 zile...In ziua in care esti programat stai la coada 3..4 ore...dupa care aflii ca nu ai aceste adeverinte..de la toti angajatorii din 2002 pan in 2008...si apoi...revii..si tot nu e bine ca mai trebuie stagiul de cotizare....
Adica ..ca la noi....Urata experienta ...nu o doresc nimanui...Inca nu am terminat...astept sa-mi soseasca hartiile de la firma unde am lucrat in tara prin curier...Va tin la curent...Multumesc tuturor care s-au interesat de acest subiect!
Da asta vroiam sa aflu si eu...anexa 26 ..trebuie si ea...dar deja mi se pare ca se exagereaza cu celelalte.Multumesc frumos grace_r
Sincer mi-e teama ca o sa ma duc si cu stagiul de cotizare..si iar nu o sa fie ceva bine...Am facut 5 drumuri la AjOFM ca sa depun un dosar pt. amarat de somaj (nu va mai zic ca pana am scos cartea de munca..si adeverinta de la financiar...ehe...)
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
Georgi11, utilizator
Ar fi util sa stim daca si in alte judete se cer toate aceste adeverinte. Dupa cum v-am spus in ianuarie nu solicitau decat anexa 26 pt ultimele 12 luni.
Ceva s-a schimbat in politica AJOFM si ar fi bine de stiut daca aceeasi procedura este acum peste tot.
grace_r si georgi11:
1. Am fost la AJOFM de pe raza unde locuiesc cu modelul de adeverinta trimis de georgi11 si nu au cunostinta despre asa ceva. Ei certifica pe baza stagiului de cotizare din declaratiile de la angajatori sau carnet de munca.
2. Dupa cum am scris in post, este posibil sa ceara asa ceva in baza Normelor metodologice, pe care le-ai citat si tu ulterior, grace_r, insa, pe de alta parte Procedurile de primire şi de soluţionare a cererilor de loc de muncă sau indemnizaţie de şomaj nu s-au modificat. Se cere adeverinta pentru cele 12 luni cerute si carnetul de munca. De asta spuneam, georgi11 sa soliciti in scris care este baza legala pentru acele adeverinte, atata timp cat procedurile pe care ti le-am trimis pe mail nu specifica asa ceva.
3. nu o pot atasa, fiind in forma scanata. ma mai interesez. totusi, despre ce AJOFM e vorba?


AJOFM Constanta..ufff..La care AJOFM ati fost?
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
Georgi11, utilizator
Multumim de sprijin pakos !

Se pare ca la Constanta sunt alte reguli :(
georgi11, poate obtii clarificari de ajofm c-ta, cred ca numai pe-acolo cer atatea adevreinte...

Alte discuții în legătură

Calcul somaj gutica gutica buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema : am un bait cu aproximativ 6 ani vechime in munca ( 4 locuri de munca ) . Dupa 2 ani ... (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Acte pentru somaj - anexa 14 andreeatoma andreeatoma as dori sa stiu daca este legal si daca da care este baza legala sa mi se ceara completarea anexei 14 de la toate locurile de munca unde am lucrat in decurs de ... (vezi toată discuția)