avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ-reguli noi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ-reguli noi?

Am o mare rugaminte ...Azi am fost dupa multe programari (la ITM,la financiar,la somaj) sa-mi depun dosarul pt somaj...si stupoare....Desi nicaieri nu scria ca imi trebuiesc si adeverinte(!!!) de la aproape toate locurile de munca pe unde am lucrat..adica din 2002...functionara mi-a zis ca atunci trebuie sa renunt la anii aceia ...la calculul somajului...Adica din 13 ani si ceva a calculat numai 9 ani.....( adica bani mai putini si timp de somaj mai putin)...
Am cautat si tot am cautat si nu gasesc noua lege unde scrie asa ceva...Legea noua actualizata in 2009 spune asa ceva ca trebuie sa alergam la toti fosti angajatori(care unii poate nici nu mai exista) sa luam adeverinte ca nu au datorii la stat?Va rog mult sa ma ajutati ca ..am obosit ...si nu mai inteleg nimic...pt mine nu este o favoare somajul...este...o situatie de criza!..Va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:45, 21 Mai 2009
Sa va spun cum v-as sfatui sa faceti: Eu va trimit Procedurile de care am facut vorbire mai sus, din care nu reiese faptul ca trebuie sa duceti adeverinte de la angajatorii anteriori, si le listati si i le aratati doamnei de la ALOFM, si o rugati sa va explice in baza a ce va cere acele adeverinte... Ce spuneti?
Dar pe perioada cat am fost angajata la celelalte firme au platit si am platit pt somaj...Se pot verifica firmele,nu?Au calculatoare retele..se poate vedea acum clar cine ce datorie are..Ce mai conteaza acum ce au de plata ele la somaj..ce vina am eu de trebuie sa-mi taie din vechime?
Va spun, singura explicatie pe care o gasesc este ca acele firme nu au depus declaratii. Si chiar va rog ca maine, daca aflati ceva concret, sa ne povestiti si noua.
Eu m-as duce sa ma interesez, e dreptul tau sa stii in ce baza ti-a cerut acele adeverinte.
De ce sa-ti scada stagiul?
Daca nu ti se explica poti face o solicitare in scris depusa la registratura cu nr de inregistrare.


Eu n-as fi renuntat asa la niste banuti in plus, nu as fi semnat ca renunt.
Sincer am avut si eu o problemuta si mi s-a spus ca daca vreau pot sa renunt la acea perioada de stagiu.
Dar era vorba de un stagiu de anul trecut (ultimele 12 luni) la care nu primisera confirmarea de la agentia de somaj din alt judet, unde lucrasem. Fiind vorba de fapt de salariile luate in calcul, am preferat sa astept mai mult validarea dosarului si sa primesc ceva mai tarziu primii bani de somaj.
Va multumesc din suflet ...maine chiar incerc sa fiu mai"tare" ca astfel nu se poate...Nu am reusit sa trimit adeverinta.si acum...cica o scaneaza dar ...cu prima ocazie o sa incerc sa va pun "la curent"....UFFF Doamne.....Traim in Romania ....si pacat ca sunt multi oameni deosebiti ..si destepti si inteligenti si sufletisti !..Va doresc sa aveti parte numai de realizari..!

Alte discuții în legătură

Calcul somaj gutica gutica buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema : am un bait cu aproximativ 6 ani vechime in munca ( 4 locuri de munca ) . Dupa 2 ani ... (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Acte pentru somaj - anexa 14 andreeatoma andreeatoma as dori sa stiu daca este legal si daca da care este baza legala sa mi se ceara completarea anexei 14 de la toate locurile de munca unde am lucrat in decurs de ... (vezi toată discuția)