avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ-reguli noi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ-reguli noi?

Am o mare rugaminte ...Azi am fost dupa multe programari (la ITM,la financiar,la somaj) sa-mi depun dosarul pt somaj...si stupoare....Desi nicaieri nu scria ca imi trebuiesc si adeverinte(!!!) de la aproape toate locurile de munca pe unde am lucrat..adica din 2002...functionara mi-a zis ca atunci trebuie sa renunt la anii aceia ...la calculul somajului...Adica din 13 ani si ceva a calculat numai 9 ani.....( adica bani mai putini si timp de somaj mai putin)...
Am cautat si tot am cautat si nu gasesc noua lege unde scrie asa ceva...Legea noua actualizata in 2009 spune asa ceva ca trebuie sa alergam la toti fosti angajatori(care unii poate nici nu mai exista) sa luam adeverinte ca nu au datorii la stat?Va rog mult sa ma ajutati ca ..am obosit ...si nu mai inteleg nimic...pt mine nu este o favoare somajul...este...o situatie de criza!..Va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:45, 21 Mai 2009
pakos, vezi ca a transmis mesaj (care probabil a intrat cu intarziere ca nici eu nu-l vazusem) cum ca nu aceasta adev i-a fost solicitata.

vor adev din 2002 incoace, ultimii 7 ani !!!

Nu pot sa-mi dau seama de ce.

Si eu sunt in somaj din ianuarie si asa ceva nu a cerut nimeni!
Ce sfat imi dati?
:"> sa fie o tactica mai noua si neortodoxa de a mai scadea din valoarea somajului acordat??
Ca imi pot imagina ca politica de criza in bugetele statului poate naste monstri :sorry:
Stiu, am citit. Am crezut ca au incurcat ei borcanele. Motivul l-am scris mai sus.
Pai da, grace_r, ca asta se bate cap in cap cu procedurile din 22/02/2002
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 181 din 18/03/2002 de primire şi de soluţionare a cererilor de loc de muncă sau indemnizaţie de şomaj, care nu cer asa ceva decat de la ultimul angajator, insa probabil unele agentii "s-au desteptat". Da-ti seama! Este posibil insa, ca la acei angajatori sa nu fie depuse declaratiile, si asta este motivul pentru care cer adeverinte... Prostie mare, intr-adevar!


Inca Yahoo scaneaza....nu-mi vine sa cred....Nu pot trimite adeverinta .."vestita"...E simpla ..cu antetul angajatorului
si unde trebuie completata daca au sau nu datorii la bugetul asigurarilor....pt un fost angajat

Alte discuții în legătură

Calcul somaj gutica gutica buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema : am un bait cu aproximativ 6 ani vechime in munca ( 4 locuri de munca ) . Dupa 2 ani ... (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Acte pentru somaj - anexa 14 andreeatoma andreeatoma as dori sa stiu daca este legal si daca da care este baza legala sa mi se ceara completarea anexei 14 de la toate locurile de munca unde am lucrat in decurs de ... (vezi toată discuția)