Stagiul de cotizare din alt judet se solicita intre AJOFM-uri. Cel putin in ianuarie cand am facut eu dosar de somaj, asa se intampla. Asta va prelungi cu ceva timp data cand veti putea primi primii bani de la ajofm.
La mine a durat 4 luni sa primeasca stagiul din alt judet si sa mi se valideze deci dosarul, si am mai si rugat pe cineva din acel alt judet sa mearga sa insiste sa se trimita datele necesare.
Dar tot nu inteleg ce adev v-au cerut din 2002 incoace. Ati retinut in ce baza din legea 76 v-au solicitat acele adeverinte?
Si referitor la stare, este normal sa fii debusolat, asa se intampla, dar incearca sa-ti mentii increderea in tine si cauta sa te implici in orice fel de activitati care sa-ti mentina moralul si gradul de actiune zilnica cu care te-ai obisnuit la munca, pentru a trece mai usor peste aceasta perioada. Bafta!
Nu stiu ce sa mai zic... #-o
Vechimea in munca se calculeaza dupa inscrisurile din cartea de munca ca de aceea iti cer cartea si copie integrala a cartii de munca...
Si eu am mai mult de 10 ani vechime, dar nu mi s-a cerut nicun fel de adeverinta de genu' de care zici tu.
Nu stiu, mi se pare ciudat ce iti cer. O sa mai ma uit in lege, probabil se refereau la lg 76/2002, legea somajului.
Ca info, de unde sunteti, in ce oras depuneti dosarul?
Anexa 5 din normele la lg 76 este cea care a postat-o ieri pakos si se refera la stagiile de dinainte de 2002 si eate de fapt un certificat emis de AJOFM , nu de unitatile unde s-a lucrat.
Cred ca am gasit ceva in norme, adica:
Art. 19. - (1) Certificarea stagiilor de cotizare realizate anterior datei de 1 martie 2002 se face de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, potrivit art. 36 din lege, în baza certificatului întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 5.
(2) Certificarea stagiilor de cotizare realizate ulterior datei de 1 martie 2002 se face, după caz, pe baza:
a) declaraţiei lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi a adeverinţei eliberate de angajator potrivit art. 18 sau, după caz, doar pe baza adeverinţei eliberate de angajator potrivit art. 18, în cazul în care se constată că angajatorul nu a depus declaraţia, pentru persoanele care au fost asigurate obligatoriu prin efectul legii, prevăzute la art. 19 din lege;
b) contractului de asigurare pentru şomaj prin însumarea lunilor pentru care s-a achitat contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru persoanele care au fost asigurate în baza unui contract de asigurare pentru şomaj.
(3) Certificarea stagiilor de cotizare prevăzute la alin. (2) se face de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă prin certificatul întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 25.
Art. 18. - (1) În vederea certificării stagiilor de cotizare şi a stabilirii dreptului la indemnizaţie de şomaj, angajatorii au obligaţia, odată cu înmânarea carnetului de muncă, de a elibera persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu o adeverinţă din care să rezulte baza lunară de calcul prevăzută la art. 14, pentru fiecare lună, din ultimele 12 luni, înainte de data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, pentru care aceştia le-au reţinut şi virat la bugetul asigurărilor pentru şomaj contribuţia individuală prevăzută la art. 27 din lege şi au plătit contribuţia datorată de angajator prevăzută la art. 26 din lege, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 26
Totusi mie nu mi-au cerut decat adeverinta din anexa 26 de la angajatorii din ultimele 12 luni....