avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pt furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pt furt calificat

am si eu o intrebare:
sunt cercetat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat:
acum un an am fost cercetat pentru un alt furt din supermarket , iar acel caz s-a solutionat cu o amenda administrativa pe care am platit-o si am fost scos de sub urmarire penala.
vreau sa stiu daca acum se considera ca am antecedenta penala si procurorul tine cumva cont de amenda mea de anul trecut sau daca am fost scos de sub urmarire penala acum nu mai am de ce sa ma tem ca procurorul ar putea sa tina cont de amenda.
multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: mavericu , utilizator 20:40, 26 Decembrie 2009
Organul de politie-cercetare penala- care va face propunerea ,cu siguranta consemneaza in referat si faptul ca a-ti mai fost cercetat pentru furt,ca vi sa aplicat o masura cu caracter administrativ...etc.:)
:offtopic: Aveti butonul "editeaza", nu mai scrieti mesaje consecutive.
Teoretic nu are nici o treaba amenda administrativa. Daca va duceti acum si va scoateti cazierul judiciar nu apare nimic.
Practic, cand se cere cazierul de catre procuror apare amenda administrativa.
Nu cunoastem detalii, ca sa nu pronuntam in consecinta...Oricum , o a doua infractiune de furt calificat nu va confera dvs , in calitate de faptuitor , un pericol social redus.....

Detalii nu ne-ati dat , astfel incat sa avem conturata o imagine per ansamblu a situatiei de fapt ...Sa stim imprejurarile in care ati savarsit infractiunea , care a fost prejudiciul efectiv cauzat , care a fost mobilul acesteia ...Daca prejudiciul l-ati reparat dvs , de buna voie

Cu privire la onorariul avocatului ,acesta dispune asupra lui , in functie de complexitatea cazului .Poate nici dvs n-ati furnizat , pt inceput ,suficiente informatii , care sa-l lamureasca .Oricum , dvs aveti posibilitatea de a va alege avocatul cu care comunicati cel mai bine , care va avantejeaza pe dvs din toate punctele de vedere .

Succes.;)
gbyradu a scris:

am si eu o intrebare:
sunt cercetat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat:
acum un an am fost cercetat pentru un alt furt din supermarket , iar acel caz s-a solutionat cu o amenda administrativa pe care am platit-o si am fost scos de sub urmarire penala.
vreau sa stiu daca acum se considera ca am antecedenta penala si procurorul tine cumva cont de amenda mea de anul trecut sau daca am fost scos de sub urmarire penala acum nu mai am de ce sa ma tem ca procurorul ar putea sa tina cont de amenda.
multumesc !!!

Amenda administrativa nu constituie antecedent penal dar nici bine nu va poate fi daca ati comis un furt mai grav.
De aceasta data nu veti mai primi amenda administrativa daca e ceva mai grav.
Vedeti ca savarsirea de noi infractiuni poate duce la concluzia ca trebuie sa fiti reeducat in regim de penitenciar.

avocat Claudiu Lascoschi
-primul furt din supermarket prejudiciu de 45 lei care a fost recuperat imediat ce a fost comisa fapta.
-al - II-lea (furt calificat) un spoiler de masina prejudiciu aproximativ 500 lei recuperat.
foarte cooperant la ancheta
posesorul nu se mai constituie parte civila in proces
am depus la dosar adeverinte de student de la 2 facultati
2 caracterizari

agravante :
-fapta a fost savarsita intr-un loc public
- noaptea
-impreuna cu alte 3 persoane
-eu i-am platit pe doi dintre ei sa ma ajute sa iau bara de pe masina
-ne-am folosit de o surubelnita
-am premeditat fapta

am vreo sansa cu ajutorul cunostintelor unui avocat bun sa scap si de data asta?
raspundeti-mi si mie va rog !
multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
gbyradu, utilizator

Alte discuții în legătură

Am furat dintr-un hipermarket in valoare de 95 lei madalinadumitra madalinadumitra Buna ziua!am furat dintr-un hipermarket in valoare de 95 de lei am fost prins si am fost la sectie de politie unde am dat declaratie si am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Furt supermarket emiliades emiliades am fost surprinsa de agentii de paza a unui supermarket dupa ce am sustras un parfum Tester in val de 39 lei in care mai erau cativa mililitrii de parfum si o ... (vezi toată discuția)
Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)