niculaucarmen a scris:
Am sesizat de mai multe ori asociatia de proprietari insa aceasta a facut unele reparatii minore la terasa blocului insa fara niciun rezultat. Intentionez sa formulez actiune pentru "obligatia de a face" . Pe cine chem in judecata doar asociatia prin presedinte sau asociatia si locatarii blocului?
Sigur ca puteti apela la instanta, asa cum s-a spus mai sus. Dar ce solicitati instantei, adica ce inseamna "obligatia de a face" in acest caz? Sa-i dea o sentinta instanta prin care sa oblige conducerea asociatiei sa repare...?
Daca dumneavoastra, membrii asociatiei vedeti ca cei din conducere nu-si faca treaba, alegeti altii care sa faca si nu mai apelati la instanta.
@ynocentta,
Cei din conducerea asociatiei de proprietari SUNT responsabili pentru ca apeleaza la votul proprietarilor pentru reparatii. Reparatiile se executa, nu se voteaza!
Temeiul legal de repartizare a costurilor il gasim in HG 1588/2007 si nu in "hotararea adunari generale" asa cum spuneti dumneavoastra.
Daca participantii la adunare nu aproba prin vot bugetul de venituri si cheltuiele propus de comitetul executiv, acesta se mai poate modifica chiar si in aceasta adunare generala. Iar cel care conduce adunarea generala (presedintele de regula) nu trebuie sa puna la vot ceva ce este obligatoriu prin lege a se face. Iar pentru neaplicarea prevederilor legislatiei, "presedintele si comitetul executiv, POT fi trasi la raspundere", indiferent ce vor proprietarii. Dar, in situatia in care, de exemplu, la presiunea unui grup ce nu cunoaste legea, adunarea
generala ar vota ceva ce nu corespunde cu legislatia, presedintele si comitetul au la indemana DEMISIA. Sa-i lase pe cei ce voteaza aiurea sa rezolve problemele, sa fie apoi atenti la ceea ce fac, sa solicite sprijinul primariei care poate aplica amenzi celor din conducerea asociatiei pentru incalcarea legislatiei.