..luati avizul de la asociatie (aceasta luand in prealabil avizul pentru plata de la toti locatarii/ proprietarii), intocmiti proiect printr-un proiectant autorizat ....
Daca nu obtineti avizul tuturor locatarilor veti avea probleme serioase cu recuperarea banilor si va trebui, sa recurgeti la instanta de judecata.
O singura greseala a facut presedintele asociatiei - nu a luat aviz scris de la toti proprietarii si unul dintre acestia nu a vrut sa plateasca cand s-a facut imparteala pe apartamente.
Asociatia de proprietari nu are parghii legale, sa stranga bani de la rau platnici, in avans, pentru a pune in aplicare o hotarare a instantei, chiar daca aceasta este "obligatia de a face". Cum sa faca daca nu are bani stransi in avans de la locatari/ proprietari.Asociatia are parghii legale pentru a crea fondurile necesare si aceste parghii sunt in legislatie, acordul de asociere, statutul, hotararile adunarii generale, deciziile comitetului...
Uitati sa spuneti ca aveti un administrator care se pricepe la astfel de activitati si care isi justifica functia pe care o detine. Greu de gasit astfel de administratori.
Daca inlocuirea acoperisului (schimbarea solutiei constructive) pentru evitarea acelorasi deficiente de ctie., initiale, costa undeva pe la 45.000 lei si pe scare exista 8 apartamente, cam in cat timp credeti ca se poate strange fondul de rulment ?
Sprijinul acordat de primarie asociatiilor de proprietari consta in a-i atentiona pe administratori/ presedinti de asociatii, sa imparta consumul de apa (pierderile) si de energie termica, pe membrii asociatiei (peste valoarea citita pe contoarele/ Gigacalorimetrele din fiecare apartament), sa avizeze administratorii, dintre cei aflati pe lista primariei si sa dea sfaturi cum poti obtine in instanta banii de la rauplatnici.
[
"presedintele si comitetul executiv, POT fi trasi la raspundere", indiferent ce vor proprietarii.
Art. 56.(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) neluarea de către proprietari, de către asociaţia de proprietari sau de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea şi menţinerea în stare de siguranţă a clădirii şi a instalaţiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalaţii de alimentare cu apă, de canalizare, de încălzire centrală, de preparare şi distribuire a apei calde, instalaţii electrice şi de gaze, centrale termice, crematorii, instalaţii de colectare a deşeurilor, instalaţii de antenă colectivă, telefonie etc.) pe toată durata existenţei acestora;
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează:
a) faptele prevăzute la lit. a), b) şi c) se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 3.000 lei;
~ final discuție ~