avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trecerea la intretinere a unei persoane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trecerea la intretinere a unei persoane

Buna ziua. Un mic sfat daca se poate.
Potrivit legii 230/2007, legea asociatiei de proprietari o persoana este trecuta la intretinere dupa o periaoada mai mare de 15 zile. Poate Comitetul executiv al asociatiei de proprietari sa ia o decizie conform careia aceasta perioada sa scada la 3 zile de exemplu, daca in lege este trecut termenul de 15? Ma cert cu presedinta care sustine hotararea asociatiei...

Va multumesc

E posibil sa nu stiu dar cu siguranta o sa invat
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
dare4more, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:21, 22 Mai 2014
Nu pot fi situatii si situatii, pentru ca, dupa cate inteleg din topicul utilizatorului, comitetul executiv, respectiv presedintele, au luat decizia ca acea perioada minima de 15 zile, prevazuta in lege, pentru care cineva, oricine, este pus la plata cotelor de intretinere (cheltuielile repartizate pe numar de persoane), a fost redus abuziv la 3 zile.
Adica vine omul in vizita la parinti, de exemplu, sta 3 zile, si in urma acestui eveniment, parintii se trezesc la intretinere cu o persoana in plus, adica copilul care a stat 3 zile.

Aceasta este o decizie abuziva, care sfideaza legea, iar eu il sfatuiesc sa se duca la presedinte cu HG 1588/2007, art.17(r) in mana si sa i-o arate.

Este lege si nicio decizie nu poate sa sfideze legea acolo unde ea este foarte clara si nu lasa loc la interpretari.
Poate utilizatorul dare4more sa ne arate / demonstreze ca acolo in asociatia dumnealui se intampla asa ceva?

Revin si zic:

Ziceti ca com. executiv a luat o hotarare abuzuiva si contrara legii - de unde stiti acest lucru? Aveti raspunsul com. executiv? Au oamenii acestia ceva cu dvs.?
Poate dezvoltati cumva, sa ne ajutati sa intelegem si poate va spunem despre ce este vorba - daca tot vreti sa invatati ceva!

La mine in bloc, intr-un apartament inchiriat de catre doi tineri, locuiesc 4 (patru persoane). In plus fata de cei doi mai locuiesc: o tanara domnisoara - prietena unuia dintre cei doi "oficiali" si inca un coleg de-al lor.
Ma intalnesc cu dansii zilnic. Au inchiriat un apt. la et 9 si nu au ce face, tre' sa foloseasca liftul volens-nolens. Ne intalnim, ne salutam... Zice unul dintre ei: bine, treceti 3 persoane. Zic, cum 3 persoane? Ori patru, ori doua, ce facem aici, ne targuim, dam la pace?
Va spun clar ca aceast lucru este ceva obisnuit la apt. inchiriate, dar avem si proprietari care fac la fel - copii plecati la bunici cate 4 luni (doua inainte de vacanta si doua dupa - ca deh, tre' sa se obisnuiasca cu aerul de "asfalt"), soti care fac serviciu gen naveta, adica pleaca dimineata si vin seara, aproape ca nu-i vezi si fac cerere de scadere a unei persoane, bunici care de la prima ora, pana seara se ocupa de nepoti sau nepotii sunt la bunici...

Bine, sa fiu eu cel care nu pricepe, nu intelege aspectul cu cele 15 zile si sa nu-mi dati dreptate, dar sunt convins ca adevarul este altul...
Domnule Grecu, pai noi raspundem aici pe materialul clientului, care ia uitati ce zice:
Incerc sa explic presedintei, ca ascociatia nu poate sa ia decizii care sa contravina legea cadru, in cazul acesta legea asociatiei de proprietari, dar nu face nimic altceva decat sa ma contrazica si sa spuna ca exista o o decizie a ascociatiei. Ce masuri pot lua impotriva ei?
Este clar ce a scris autorul topic-ului.
Eu nu am solicitat altceva decat ca domnul sa dezvolte putin chestiunea.
Prea ne lovim si noi cu asemenea probleme. Intr-un asemenea caz , un nene chiar a vrut sa contrazica oamenii de pe casa scarii (vecinii lui) care au indraznit sa vina la asociatie si sa ne spuna nr. de persoane de la un apartament, spunand ca de fapt persoana despre care vorbim vine si locuieste la el doar cateva ore noaptea, deci nu se pune, legea vorbete de zile, adica 15 si cum demonstam noi acest lucru, ca doar nu stam si-l pandim pe la colt. Omul vine la 9-10 seara si pleaca la prima ora, de fapt nu are cum sa-l vada nimeni... Te-apuca damblaua de atata explicatie din gura unuia care-si zice 'telectual.
Din aceste motive si poate chiar si altele am zis ce-am zis.

Ramane cum am stabilit!
Buna seara,
Multumesc de raspusuri.
Doamna presedinte a asociatiei de proprietati, mi-a pus in fata o hotarare a comitetului, in care unul dintre membrii facea propunerea ca dupa 3 zile locuite intr-o anumita locatie aceea persoana sa fie trecuta la intretinere. Apoi la final se sunea ca s-a luat acea decizie. Dupa ce ca hotararea era contrara legii mai era si ambigua.
Nu e vorba de bani suma fiind modica, principiile sunt cele care conteaza.

Alte discuții în legătură

Dreptul proprietarului de a avea musafiri fara ca acestia sa plateasca la intretinere. sesa10 sesa10 Va rog, am o intrebare: Pentru ca suntem in plin proces de schimbare a administratiei asociatiei, persoanele in cauza incep prin a incerca sa se razbune pe ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
Scoatere persoana de la intretinere ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Din punct de vedere legal, va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: Sotul meu are diverse delegatii prin tara si lipseste in ... (vezi toată discuția)