Asociatia de proprietari are TVA...
Pana acum, toate facturile care erau emise catre asociatie aveau TVA (Enel,Rebu,Apa Nova...),automat noi facturam catre locatari cu tva intretinerea lunara,incidenta in privinta TVA-ului era zero.
Avem un nou contract cu o firma de prestari servicii...,societate fara TVA.
Eu catre locatari sunt obligata sa facturez cu tva.
chelt = venitul facturat, dar cum procedez cu diferenta de tva?
Trebuie platit catre stat? .....
@Marinelaan
Asociatiile de proprietari nu sunt platitoare de TVA,nu isi pot recupera nici deduce TVA-ul,impartiti factura cu tot cu TVA pe listele de intretinere,poate confundati lucrurile,fiti mai explicita,ati recuperat TVA-ul platit pentru apa,caldura..la o asociatie de proprietari ?Luminati-ne sa-l recuperam si noi !
Suntem o asociatia de proprietari care detinem \"Certificat de inregistrare in scopuri de TVA\"
prin urmare deducem si colectam TVA !(depunem si decl.300)
Obs: Suntem inregistrati in Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare
@elenazan
Stiu ca suna imposibil,dar aceasta asociatie este inregistrata in scopuri tva,contabilitatea se tine in partida dubla, deducem tva si totodata colectam tva.
Cheltuielie sunt egale cu veniturile.
Am primit o factura de servicii fara tva ( pana acum toate facturile de la furnizori ,erau cu tva),care trebuie refacturata catre locatari.
Intrebarea este : se va factura cu tva sau fara tva catre locatari ??
facturez doar chelt sau chelt+tva 24% , tinand cont ca asociatia este inregistrata in scopuri de tva....
Care au fost imprejurarile care au condus la inregistrarea asociatiei de proprietari in scopuri de TVA? Ce venituri realizati si care nu sunt accesorii activitatii principale?
Daca intr-adevar, aveti venituri de natura comerciala prin care se urmareste realizarea profitului si care depasesc plafonul de 35.000 euro pana la 1 iulie 2012, respectiv 65.000 euro dupa 1 iulie 2012, se justifica inregistrarea in scopuri de TVA.
Altfel, trebuie sa solicitati scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.