avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termoizolatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termoizolatie

In urma a 2 sedinte de bloc, presedintele de asociatie impreuna cu aproximativ 30 de proprietari din 80, au hotarat strangerea unui fond egal pt toti locatarii indiferent de suprafata apartamentului, pt executarea izolatiei fatadei blocului in care locuiesc. Ca atare fondul acesta se plateste pe aceeasi chitanta cu intretinerea si nu separat, iar daca intarzii cu plata sau nu platesti deloc ti se percepe penalitati. este legala aceasta decizie? ma poate obliga cineva sa platesc acest fond daca eu nu sunt de acord cu izolatia, din motive demne de inteles, precum: materialele folosite sunt extrem de inflamabile?
Cel mai recent răspuns: ContSters61389 , utilizator 23:46, 29 Mai 2014
Pentru termoizolare exterioara, pe fatada blocului, este nevoie de autorizatie de construire, vedeti Legea 50/1991.

Tocmai asta este problema: asociatia ia decizii in temeiul Legii 230/2007, dar Primaria emite autorizatie de construire in temeiul Legii 50.

Proprietarii se supun deciziei adunarii generale, dar adunarea generala nu are puterea sa impuna decizia sa Primariei !

In consecinta, autorul "intrebarii" este obligat de Legea 230 sa participe "cu bani" la fondul de reparatii, dar asociatia NU poate face lucrarea decat daca primeste autorizatie de construire de la Primarie. Asta este problema si, sincer, sunt chiar foarte curios cum va fi rezolvata !
Oare de ce nu intelegeti ca initiatorul discutiei nu intreaba ceea ce raspundeti dumneavoastra!?#-o
Initiatorul topicului intreaba daca se poate opune termoizolarii cu polistiren din cauza pericolului la care este expusa cladirea ,in speta pericolul de inendiu (la care as mai adauga eu mucegai,boli respiratorii ,costuri mari de intretinere ).

Din cate stiu nu exista vreun normativ sau act in vigoare care sa reglementeze aceasta polistirenizare. Lucrarea se face in baza unui proiect (dubios de altfel) si ,eventual, a unei autorizatii de construire eliberata in baza legii 50 care nu are oricum nicio legatura cu calitatea, mediul etc.. In opinia mea, lucrurile sunt foarte incalcite. Alte pareri ?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
ausfahrt, utilizator
catalin_v_ursachi a scris:

....
ma poate obliga cineva sa platesc acest fond daca eu nu sunt de acord cu izolatia, din motive demne de inteles, precum: materialele folosite sunt extrem de inflamabile?

Intrebarea este foarte clara, dar raspunsul este incurcat, si nu din vina mea. Am spus "depinde" deoarece speta in sine este contradictorie, adica: orice proprietar este obligat sa contribuie la fondul de reparatii, dar asta nu inseamna ca asociatia isi poate realiza scopul propus (din cauza altor impedimente legale, in cazul de fata autorizatia de construire).

Din pacate, sunt unii care cred ca asociatia este "stat in stat", ca "majoritatea" poate face orice si astfel se ajunge la cate o situatie incalcita, cum este cea de fata.

Nu sunt inflamabile daca luati polistiren tratat special - de fapt cred ca numai asa se mai face - dar scrie pe ambalaj si se testeaza simplu. Am pus special flacara deschisa pe asa ceva si nici gand sa arda. (a trebuit sa fac gauri pentru niste ferestre intr-o mansarda deja izolata)

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire ContSters61389 ContSters61389 Legea 50/1991 spune, la primul articol: Art. 1. - (1) Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de asociatia ... Docri Docri Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de Asociatia Proprietarilor pe cheltuiala locatarilor inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Fostul ... (vezi toată discuția)
Polistirenizare ContSters61389 ContSters61389 In asociatia mea de proprietari, o parte dintre proprietari vor sa reabiliteze, prin polistirenizare blocul, iar o alta parte nu vor. Cei care vor ... (vezi toată discuția)