avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termoizolatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termoizolatie

In urma a 2 sedinte de bloc, presedintele de asociatie impreuna cu aproximativ 30 de proprietari din 80, au hotarat strangerea unui fond egal pt toti locatarii indiferent de suprafata apartamentului, pt executarea izolatiei fatadei blocului in care locuiesc. Ca atare fondul acesta se plateste pe aceeasi chitanta cu intretinerea si nu separat, iar daca intarzii cu plata sau nu platesti deloc ti se percepe penalitati. este legala aceasta decizie? ma poate obliga cineva sa platesc acest fond daca eu nu sunt de acord cu izolatia, din motive demne de inteles, precum: materialele folosite sunt extrem de inflamabile?
Cel mai recent răspuns: ContSters61389 , utilizator 23:46, 29 Mai 2014
GermanAlex a scris:

Nu sunt inflamabile daca luati polistiren tratat special - de fapt cred ca numai asa se mai face - dar scrie pe ambalaj si se testeaza simplu. Am pus special flacara deschisa pe asa ceva si nici gand sa arda. (a trebuit sa fac gauri pentru niste ferestre intr-o mansarda deja izolata)

Va recomand sa cititi

[ link extern ] /

Foarte multi cad in capcana asta, a incercarii la flacara, chibrit, bricheta, etc. Este vorba de temperatura, care este mica, in schimb, in cazul unui incendiu intr-un apartament, dintr-o cauza oarecare, vorbim de cu totul alte temperaturi. O fatada polistirenizata nu are nicio sansa in fata unui incendiu care cuprinde un apartament. Intr-o astfel de situatie nefericita, se sparg gamurile, iar de la un apartament, exista riscul de propagare verticala, pe fatada, in tot blocul, vedeti cazul de la Tg.Mures, cazul cladirii Milenium, Rin Grand Hotel, etc. Un bloc tencuit clasic nu va permite migrarea incendiului de la parter, de exemplu, spre etajele superioare.

In domeniul constructiilor nu exista notiunea de "ignifug" ci de (euro)clasa de rezistenta la foc. Polistirenul, de orice fel, este in clasa E, cea mai slaba, iar in conditii cu totul speciale de protectie cu tencuiala (adevarata) ajunge la clasa B. Clasa A este a materialelor incombustibile.

Ma rog, daca totusi stiti un material facut din petrol, dar care nu arde, spuneti-ne si noua !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire ContSters61389 ContSters61389 Legea 50/1991 spune, la primul articol: Art. 1. - (1) Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de asociatia ... Docri Docri Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de Asociatia Proprietarilor pe cheltuiala locatarilor inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Fostul ... (vezi toată discuția)
Polistirenizare ContSters61389 ContSters61389 In asociatia mea de proprietari, o parte dintre proprietari vor sa reabiliteze, prin polistirenizare blocul, iar o alta parte nu vor. Cei care vor ... (vezi toată discuția)