am o proprietate cumparata in 2009 cu 7 prajini de teren cumparata cu acte in regula la notar,insa fotul proprietar a facut rol la primarie pe calea de acces in fata proprietatii anul acesta 2014 luna trecuta.intrebarea mea este daca e legal asa ceva? si daca are dreptul sa-mi ingradeaca dreptul meu spre calea de acces?#-o
revin cu noi informatii.
fostul proprietar in 2010 a facut cerere pe propria raspundere ca detine teren exact langa proprietatea mea,blocandu-mi astfel calea de acces.verificand si in arhiva primariei am obtinut informatia precum ca in anul 2008 fostul proprietar detiea la acel moment numai proprietatea cumparata de mine in 2009 si nici un altfe de teren langa proprietatea cumparata de mine. acum ce e de facut?
Dupa situatia din acte ar trebui sa discutati cu cineva care ar trebui sa va adresati unui avoact care sa aleaga intre revendicare (daca terenul ocupat este al dvs) sau servitute de trecere daca este terenul este al celui care va ingradeste accesul.
Să-mi fie cu iertare dar în anul 2009 nu puteați cumpăra 7 prăjini teren ci cca 250 metrii pătrați.deoarece există obligativitatea transformării tuturor unităților de măsură anterioare vechi în metrii (Ordin 633/2006 ANCPI).La data încheierii actului de v.c nu s-a făcut determinarea punctelor de proprietate?
Dacă fâșia respectivă pe care d-voastră treceați aparține de proprietatea d-voastră, conform actelor încheiate, atunci , puteți face chiar și o acțiune de tulburare de posesie. Dacă nu aparține suprafeței d-voastră pe care ați cumpărat-o puteți solicita drept de trecere(servitute de trecere).Rolul fiscal nu ține loc de act doveditor al unui drept de proprietate ci este situația inversă. Puteți lămuri situația chiar și cu ajutorul primăriei.
Drept de servitute
pop2013
Am cumparat un teren cu cale de acces cu drept de servitute gratis.
Mai trebuie sa am acordul propietarului pentru trecerea de racord apa si canalizare curent ... (vezi toată discuția)