Intrebarea este: care este modalitatea prin care procurorul se sesizează din oficiu in urma unei agresiuni si ce se intampla dupa aceea?
Situatia sta in felul urmator: a fost o agresiune intre doua persoane, ambele au fost agresate, unul are certificat medico legal cu 12-14 zile ingrijiri medicale, celuilalt inca nu i s-a eliberat, si acum, va rog sa ma lamuriti: este posibil ca pe certificatul acestui individ medicul legist sa scrie ca leziunile i-au pus viata in pericol. , normal ca nu am de unde sa stiu ce va scrie medicul dar ma gandesc ca exista aceasta posibilitate ....si atunci incadrarea s-ar face la tentativa de omor, Doamne fereste! :(
Vreau sa stiu daca medicul legist este obligat sa anunte parchetul sau politia in astfel de situatii si daca da, care este forma prin face acest lucru, in cat timp trebuie sa anunte, etc.? Care este circuitul actelor in acest caz?
Au trecut aproape 3 saptamani de la incident si nici una din cele doua persoane implicate nu au fost chemate sa dea vreo declaratie la politie desi politia a venit la fata locului dupa incident si a facut consemnari intr-un carnetel, intreband ambele parti ce s-a intamplat (nu stiu daca asta inseamna ca cei doi au dat declaratii, fiindca nu au semnat nimic)
Va intreb aceste lucruri deoarece individul caruia urmeaza sa i se elibereze acest certificat ar fi de acord sa primeasca o suma de bani ca sa nu depuna plangere, insa ne gandim sa nu ii dam bani si sa ne trezim ca parchetul sau politia s-au sesizat din oficiu si sa avem probleme mai mari ..... Va rog daca se poate sa ma ajutati ! Multumesc:worthy:
Multumesc mult pt.raspuns. Sa inteleg ca daca vrem sa stingem conflictul mergem la politie si declaram ca ne despagubim si ne "rugam" :duh: de politist sa nu trimita sesizare la parchet? Politia are un termen in care sesizeaza parchetul ? Sa intreb politistul daca a facut asta, sau nu? :bow:
Organul de urmărire penală se sesizează din oficiu dacă află că s-a săvârşit o infracţiune şi încheie un proces-verbal în acest sens, apoi continua cercetarile. Dacă se constată că este necesară plângerea prealabilă, organul de urmărire penală cheamă persoana vătămată şi o întreabă dacă înţelege să facă plângere in caz afirmativ organul de urmărire penală continuă cercetarea, in caz contrar, înaintează procurorului actele încheiate şi propunerea de clasare.
Multumesc din suflet dle.avocat Patrascu pt.lamuriri.
Daca partea vatamata a apucat sa faca plangerea si totusi doreste sa se impace, inteleg ca totul sta in mainile procurorului sau se poate rezolva cu declaratie la notar ca este de acord sa se impace, primeste despagubiri, si procurorul da NUP?
Isi retrage plangerea si se dispune clasarea, daca fapta se incadreaza la o infractiune pentru care retragerea plangerii inlatura raspunderea penala, daca in urma CML rezulta o alta incadrare pentru care nu se poate retrage plangerea, se contiua cercetarea.
Agresiune
nicu6121
va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune?
In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)