avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de sulta - cum platesc, ce se intampla daca nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de sulta - cum platesc, ce se intampla daca nu platesc, pot vinde fara plata?

Am castigat, in urma unei iesirii din indiviziune cateva imobile, insa am de platit titlu de sulta celorlalte 2 parti implicate. Cu una din parti nu avem nici o relatie sau contact de peste 20 ani, avem doar o adresa incerta, iar cealalta parte locuieste foarte departe si nu poate sa imi dea declaratie notariala la momentul platii. De asemenea si ele au de platit atat statului, cat si mie cheltuieli de judecata. Cum vor plati ele? Pot vinde fara plata sultii? In cat timp trebuie executata plata? Daca nu platesc, ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: kukuk , utilizator 17:13, 10 Iunie 2014
Un imobil cu sulta se poate dona? noul proprietar mai trebuie sa plateasca sulta sau se poate inregistra la cadastru fara probleme?
Sulta ramane ca sarcina in Cartea funciara pana la radierea ei fie in urma platii sau a unei hot judecatoresti.
Puteti astepta 3 ani si ceva si sa apelati la instanta sa constate ca dreptul celorlalti e prescris, ca sa o puteti radia.
dar intre timp imobilul isi poate schimba proprietarul?
Da, poate fi o donatie cu sarcini.
Ca sa v-o poate dona intai trebuie intabulata proprietatea pe numele ei in baza hotararii.

morarudiana a scris:

Abia azi s-a dat hotararea, nu e nimik inscris inca la cartea funciara


Înseamnă că nici dreptul dumneavoastră exclusiv nu e înscris în CF, astfel încît, la această dată, nu puteţi vinde.

Pentru radierea sultei din CF (după ce va fi înscrisă) puteţi apela la procedura ofertei de plată urmată de consemnaţiune. Vedeţi şi art.1011 NCPC.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pot dona( copiilor) sau vinde un teren agricol cu ... cordun cordun buna ziua, Pot dona( copiilor) sau vinde un teren agricol cu o mica datorie (sulta)? Mentionez ca nu ii gasesc pe cei (nepoti) carora le datorez o suma ... (vezi toată discuția)
Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta CarlaG CarlaG Buna ziua, Am o decizie irevocabila in urma careia mi s-a atribiut intregul teren (pe care il aveam impreuna cu o ruda mai indepartata) cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)