Am nevoie de o solutie, sau mai bine zis o inginerie contabila, dar o inginerie care sa nu poata fi contestata.
Am un bun in leasing de 50000 euro. Am achitat 15000 euro si mai am rate de 35000 euro. Amortizarea a fost de 3000 euro, valoarea neamortizata este de 47000 euro. Acum cesionez leasingul. Cel care preia este dispus sa imi restituie doar 10000 euro. Inregistrarile in contabilitate le cunosc, insa m-ar interesa daca exista posibilitatea de a transforma in marfa acest produs inregistrat initial in mijloc fix. Am nevoie de vanzare de marfa nu de mijloc fix. Eu una nu am mai auzit, dar daca ar fi vreo posibilitate, va rog sa ma ajutati.#-o
Asa este. Au fost si cazuri din acestea.
Se stie insa ca juridicul bate contabilul.
Pentru cei care doresc pareri in acest sens, pot sa afirm ca un contract decomodat facut la un notar, oricat ar fi de afurisit cel de fisc, nu zice nimic. Daca raman fara replica astia de la fisc se intampla in situatii in care contractele sunt certificate de un avocat sau de un notar.
Succes!
Eu gandesc logic: Firma are activitatea suspebndata. Drept urmare nu merge nici amortizarea la bunul respectiv. Corect?
Daca nu produce cheltuieli iar activitatea este suspendata de ce sa nu poata fi dat in folosinta cu titlu gratuit, pe o perioada limitata de timp?
Eu recomand contract decomodat facut la un avocat sau la un notar.
Te rog sa ma scuzi, dar spui ca ai urmarit toata discutia? Ma indoiesc pentru ca in primele mesaje spuneam ca am gasit persoana care sa preia leasing-ul, nu asta a fost problema care putea fi contestata.
Imi pare rau, dar cred ca ceva ti-a scapat.:O
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.Poate in final se razgandeste dl.Pogea si celor ca mine cu societate fara activitate si la inceput de drum sa nu ne dea in cap asa din prima.
Oricum inca odata va multumesc.
Leasing
garbaceablanka
Stimati colegi ,va scriu si eu cu o mare rugaminte .Am preluat actele unei societati din ianuarie .......si am gasit niste prb in balanta si anume firma a ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.