avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil, dar avand copii.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil, dar avand copii.

Buna ziua,

sunt casatorit de 21 ani si tatal a doi copii (14 si 15 ani).

doresc sa divortez,
am discutat cu sotia, este de acord cu divortul pe cale amiabila.
copii stiu ca eu ca vreau sa divortez.

am impreuna cu sotia un ap de 4 camere in care locuim, ea are o masina eu o alta masina.
am picat de acord asupra bunurilor si nu avem nici o divergenta de pareri.
sotia va ramane in acest apartament impreuna cu cei doi copii.

Ce fel de cerere ar trebui sa fac, ce acte trebuie sa prezint, ce etape sunt daca nu avem bunuri de impartit, iar asupra copiilor am picat de acord. (stiu ca vor trebui sa apara in fata judecatorului pentru o audienta).

va intreb deoarece am gasit pe forumuri cum ca doi soti nu pot divorta amiabil daca au copii minori.
noi nu avem motive de tipul: parasire camin conjugal, bautura, lovituri, etc

pur si simplu nu mai avem de foarte multa vreme vreo atractie unul fata de altul, ea doarme intr-o camera eu in alta, vedem diferit multe aspecte care tin de cuplu, e o neintelegere intre noi mocnita, chiar daca fara certuri sau recurgerea la lovituri.

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: ContSters89096 , utilizator 08:52, 8 Mai 2009
Exista si optiunea ca programul de vizita ...sa lipsesca cu totul din hotararea de divort.
Daca relatiile sunt bune, eu nu-i vad sensul.
Pe de alta parte, nu intotdeauna pica bine in ochii unor adolescenti. Dvs. veti stabili cu sotia (in hotararea de divort) un program de vizita care ii priveste in primul rand ...pe copii (si sunt maricei)
Un adolescent ar putea sa se vada aici pe post de "creatura transformata in obiect" (de tranzactie) - si chiar daca nu o va exprima cu aceeasi metafora ca mine, exista totusi riscul sa-si stabilesca program de ...fotbal in programul de vizita din hotarare. (fara sa inteleaga nici macar el, daramite parintele, de ce procedeaza asa/ ce l-a apucat).
Si iacata un banal exemplu in care un telefon dat de tata (pustiule ce zici de-o bere maine la pranz?/ adica un suc voiam sa spun :), ) poate rezolva incomparabil mai multe decat un rand dintr-o hotarare.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
romascanu, moderator
Asa ma gandeam si eu, (av. Romanascu), ca pastrand totusi niste relatii bune si civilizate, nu credem ca ar fi nevoie de program de vizitare.
Trebuie stipulat cumva in cererea de divort ca nu este necesar un porgram de vizitare, sau daca nu se trece un program de vizitare, se considera ca vizitele pot fi facute oricand.
Oricum in prima perioada dupa divort vom locui tot impreuna, pana imi voi gasi eu un apartament convenabil in care sa ma mut.
Copii vor si ei sa putem comunica liber si oricand, oricum am de gand sa ma ocup de ei in continuare, peste acea pensie alimentara, pe care oricum va trebui sa o platesc pana la terminarea studiilor.

Multam,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot divorta fara mari cheltuieli? bogzoiu costel bogzoiu costel sunt casatorit de 15 ani,am 2 copii in varsta de 14 ani si vreau sa divortez de sotie.bunurile dobandite le pastreaza ea,copiii raman la ea vreau doar sa scap ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul ambilor parti? dusy8 dusy8 buna ziua, In urma cu un an am parasit caminul conjugal pe care l-am impartit impreuna cu sotia mea si copilul nostru de 5 ani, deoarece neintalegerile ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)