avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... recuperare indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

recuperare indemnizatie de crestere a copilului

Cu doua luni inainte de nastere am infiintat impreuna cu sotul meu o intreprindere familiala. dupa nastere am depus cererea de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului in care nu am bifat faptul ca obtin venituri din activitati independente (neintentionat - nu stiam ca se considera venituri din act. independente). am beneficiat de concediu urmand ca la un an dupa incetarea acestuia sa fiu anuntata ca am beneficiat ilegal de acesta si trebuie sa restitui banii. Mentionez ca nu am muncit si nu muncesc in cadrul intreprinderii familiale - veniturile obtinute sunt in baza legii (legea obliga ca veniturile unei intreprinderi sa se imparta in doua intre membrii ei). Am intentat proces, am castigat urmand ca apoi sa pierd recursul facut de ajpis. Ce pot face mai departe?
Cel mai recent răspuns: terimar , utilizator 14:22, 24 Septembrie 2014
1. Prin definitie intr-o I.F. toti membrii participa la activitatea ei, fiecare membru in masura posibilitatilor (nu trebuie sa fiti neaparat tinichigiu auto dar puteti ajuta la intocmirea hartiilor, la ordinea si curatenie etc.).

2. Daca nu participati in nici un fel la activitatea I.F. (nu aveti specialitatea necesara) nu trebuia sa intrati in ea, trebuia sa lasati pe ceilalti membri ai familiei sa o faca.

3. - Eu va spun toate acestea pentru ca vreau sa intelegeti ca daca aveti o H.J. definitiva si irevocabila degeaba va zbateti aici sa demonstrati ceea ce nu ati putut demonstra in fata instantei de la Curtea de Apel.
- Noi nu ne putem substitui instantei de judecata.

4. - Daca vreti sa va lamuriti cititi motivarea sentintei data de instanta de judecata, din cuprinsul H.J., si veti vedea motivele ce au dus la aceasta decizie a instantei.
- Daca vreti puteti sa scrieti motivarea si aici sa vedem si noi cum au decurs lucrurile.
Iertata imi fie insistenta. aceasta se datoreaza faptului ca am de gand sa ajung la CEDO cu problema mea
Inca o data subliniez si citez articolul de lege: ,, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.,,
Ce doamne iarta-ma mai specific decat ,,activitate profesionala,,. Nu sunt calificata pentru activitate profesionala in cadrul if-ului! pot sa sterg praful si sa dau cu mopul asta fac si acasa ingrijindu-mi sotul si cei trei copii si nu este activitate profesionala! Profesia mea este de educatoare!
1. Pentru CEDO va trebui sa indepliniti conditiile de exercitare a unei astfel de plangeri.
Curtea nu poate examina orice fel de plângere. Competențele sale sunt definite prin criteriile de admisibilitate prevăzute în Convenția Europeana a Drepturilor Omului, criterii care precizează cine se poate adresa Curții, când și în legătură cu ce.

2. Activitatea profesionala nu se refera la calificarea profesionala a dvs. De exemplu, pot sa fiu programator si sa am o IF de vandut fructe. Comertul nu are nicio legatura cu diploma obtinuta.
Activitatea profesionala se refera la realizarea de venituri ale I.F.
In cazul meu oare beneficiez de amnistia fiscala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incasa legal bani daca sunt in concediu de crestere copil? marianal2011 marianal2011 Buna ziua, Momentan sunt in concediu de cresterea copilului (pentru 2 ani) si mi s-a propus sa fiu trainer intr-un proiect/seminarii. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Solicitare date despre venituri in perioada concediu ingrijire copil ungcor ungcor Buna ziua, De curand mi s-a cerut de la Directia Asistenta Sociala o adeverinta privind veniturile realizate in perioada concediului de crestere copil. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil moni85dr moni85dr Va rog sa imi spuneti in cazul in care am statutul de angajata la o firma dar sunt si PFA (crestere albine),in momentul in care voi intra in concediu pentru ... (vezi toată discuția)