avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Contract si acord de mediere in penal
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Contract si acord de mediere in penal

pentru suspendarea urmaririi penale am nevoie de un contract de mediere sau acord de mediere? care este diferenta?
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 07:06, 12 Iunie 2014
Puteți încerca încă de pe acum să vă mediați conflictul și să ajungeți la un acord, pe care îl veți prezenta procurorului și astfel, urmărirea penală împotriva dvs. va putea înceta.
in biroul mediatorului trebuie sa se prezinte si partea vatamata? intreb ca e o distanta de 350 km de la el biroul de mediere unde vreau sa fac contractul de mediere
Poate să își desemneze un mandatar, cu procură specială. Medierea poate fi însă efectuată și prin alte modalități, de pildă, online.Luați legătura cu un mediator și vă va îndruma cum să procedați.
legally_aid a scris:

Puteți încerca încă de pe acum să vă mediați conflictul și să ajungeți la un acord, pe care îl veți prezenta procurorului și astfel, urmărirea penală împotriva dvs. va putea înceta.

si am acces la dosar in cursul urmaririi penale? sa caut procurorul sau politistu care se ocupa ca cazul meu?
Conform art. 94 din Codul de Procedura Penala, aveti dreptul de a consulta dosarul (dvs. sau avocatul care va reprezinta) in cursul urmaririi penale. In cazul in care procurorul considera ca prin consultare s-ar putea aduce atingere bunei desfasurari a urmaririi penale, poate restrictiona motivat consultarea dosarului.
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

In cazul unei medieri cui si unde ne putem adresa? cristinadamian cristinadamian Si medierea in cazul unui furt din locuinta poate sa aiba loc in orice moment al procesului penal? (vezi toată discuția)
Lovire persoane LupuDaniel5 LupuDaniel5 Buna ziua , o sa expun problema pe scurt si doresc sa primesc un sfat ! Sunt baiat , am 20 de ani si sunt student . Eram intr-o seara intr-un club , am ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva unor lovituri adi.ene adi.ene Buna ziua! In data de 15 mai am fost la o petrecere care a avut loc la o cabana , iar acolo am fost lovit aproape fara niciun fel de motiv de o persoana. De ... (vezi toată discuția)