Ba da, aveti ce sa faceti, sa contestati executarea. Pt depunerea contestatiei aveti termen 15 zile de la data comunicarii infiintarii popririi. Se depune la judecatoria care a incuviintat executarea, invocati implinirea termenului de prescriptie. Apelati la un specialist pt redactarea contestatiei.
Puteti sa nu timbrati a depunerea cererii, veti timbra cand va va pune instanta in vedere.
ordin de executare silita prin care patronul este pus in tema sa-i faca poprire pe salariu si sa vireze banii in contul executorului judecatoresc (asa se procedeaza?!?)
Da, asa se procedeaza.
Daca vrea sa nu ii retina, odata cu depunerea contestatiei sa ceara si suspendarea executarii silite.
altfel e obligata firma sa plateasca datoria (personal mi se pare mai mult decat aberanta treaba asta)
Ce sau de ce vi se pare aberanta ?
Angajatorul e tert poprit, datoreaza sume de bani debitorului din dosarul de executare, iar validarea popririi se face tot in instanta daca tertul poprit nu isi respecta obligatiile ce ii revin pt a efectua poprirea si libereaza sumele angajatului in loc sa le consemnaze.
Art. 791
Efectele validării popririi
(1) Hotărârea de validare rămasă definitivă are efectul unei cesiuni de creanţă şi constituie titlu executoriu împotriva terţului poprit, până la concurenţa sumelor pentru care s-a făcut validarea.
(2) După validarea popririi, terţul poprit va proceda, după caz, la consemnarea sau plata prevăzută la art. 786, în limita sumei determinate expres în hotărârea de validare. În caz de nerespectare a acestor obligaţii, executarea silită se va face împotriva terţului poprit, pe baza hotărârii de validare, în limita sumei ce trebuia consemnată sau plătită.
(3) Creditorul popritor, în măsura în care creanţa sa nu va putea fi acoperită prin executarea hotărârii de validare, se va putea întoarce cu alte urmăriri silite împotriva debitorului poprit.
In plus, angajatorul poate plati si amenda
Art789 ncpc
9) Terţul poprit care, cu rea-credinţă, a refuzat să îşi îndeplinească obligaţiile privind efectuarea popririi va putea fi amendat, prin aceeaşi hotărâre de validare, cu o sumă cuprinsă între 2.000 lei şi 10.000 lei.