avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie prescrisa
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie prescrisa

Buna ziua. Prietenul meu are o problema destul de mare acum, i-a venit ordin de executare silita pt neplata datoriei catre o banca. El a incheiat contractul cu banca respectiva in anul 2008, iar pana in martie 2010 a platit toate ratele, din martie 2010 nu a mai facut nicio depunere in contul acelei banci. Ei nu au trimis nici macar un plic dupa aceasta data (pana atunci trimiteau plicuri cu soldul contului, dupa aceea nu au mai trimis nimic), iar acum a venit la firma la care lucreaza un ordin de executare silita prin care patronul este pus in tema sa-i faca poprire pe salariu si sa vireze banii in contul executorului judecatoresc (asa se procedeaza?!?) altfel e obligata firma sa plateasca datoria (personal mi se pare mai mult decat aberanta treaba asta), iar dupa o zi a venit si acasa aceasta hartie de la biroul executorului judecatoresc. Tot aici este anexata si o hartie de la judecatoria sectorului 1 care autorizeaza firma de recuperari creante sa treaca la executare silita si scrie la final "Fara cale de atac". Este normal asa ceva? Cum se poate proceda pt a dovedi ca au trecut mai mult de 3 ani si banca nu a facut niciun demers pentru recuperarea datoriei si datoria s-a prescris? In cat timp se fac demersurile pentru asta? Va rog mult sa ne ajutati, nu stim cum sa procedam si care sunt demersurile. Va Multumim.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:56, 22 Iunie 2014
Am vorbit cu Dl Avocat si mi-a formulat o Cerere pentru implinirea termenului de prescriptie pe care mi-a spus sa o trimit bej. A spus ca momentan nu e cazul sa trimitem catre instanta, ci mai intai sa vorbim cu executorul.
d-l avocat va face sa pierdeti termenul de contestatie , sunt 15 zile calendaristice fara a socoti ziua cand a inceput termenul si ziua cand s-a sfarsit, daca ati primit comunicarea pe 13 iunie, contestatia trebuie depusa la judecatorie pana in 30 iunie, 30 e ultima zi.
Nu inteleg ce asteapta de la bej..


Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
daca depun contestatie la judecatorie ...trebuie sa platesc ceva taxe ? cam ce sume ?trebuie sa platesc taxe atunci cand depun contestatia sau pot achita si mai tarziu (in caz ca nu dispun de o asa suma la momentul contestatiei)
Am mai intrebat un avocat (prin telefon)...si mi-a spus ca trebuie sa platesc si o cautiune ...sau ceva de genul acesta ...daca am inteles eu bine
ma poate ajuta cineva cu sfaturi .....nu mai stiu ce sa cred si ce sa fac mai exact.
multumesc tuturor celor care au incercat si incearca sa ma ajute
Puteti depune contestatia fara bani si veti timbra cand va pune in vedere instanta sa o faceti.
E bine de stiut ca taxa vi se inapoiaza la cerere daca veti castiga, va zic aasta ca sa nu va sperie ca va pretinde instanta 1000 lei taxa.
Cautiunea e de 10 % din valoarea pretinsa, se depune pt a suspenda executarea.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)