avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriere litigii de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriere litigii de salarizare

Buna ziua,

Am o intrebare: cand anume se prescrie dreptul de a chema in instanta o firma pentru recuperarea unor drepturi banesti ? Am citit Codul Muncii si mi se pare un pic confuz. Deci sa presupunem ca este vorba despre un contract de munca in care scrie ca plata salariului se face pe data de 10 a lunii. Asta implica, practic, ca pe data de 10 august, de pilda, se platesc drepturile salariale pentru luna iulie. Daca pe mine ma intereseaza sa recuperez drepturi banesti neplatite pe luna AUGUST, prescrierea apare in data de 10 august dupa 3 ani, sau in data de 10 septembrie, dupa 3 ani de la litigiu ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 11 Mai 2009
noiklosa
eu am dat doar un exemplu ... in speta, daca data platii salariului pentru luna august este 10 septembrie 2008 atunci actiunea se depune pana la data de 10 septembrie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari-contract de munca adynson adynson buna ziua! am si eu cateva nelamuri. lucrez la o firma de 2 luni si ceva cu contract pe perioada determinata de 3 luni. de 2 luni salarul meu nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
In cazul demisiei am dreptul la bani pe concediu? stoianvasilica stoianvasilica Buna seara,am si eu o mica problema.Sinta angajata din anul 2012,luna mai si am incetat activitatea astazi 26 iunie 2013.Mentionez ca de la data angajarii ... (vezi toată discuția)
Neplata drepturi salariale blindguardian blindguardian Am fost angajat aproximativ un an la o firma, in functie de conducere. Din cauza divergentelor repetate cu asociatul unic, in luna iulie mi-am depus demisia cu ... (vezi toată discuția)