avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Program de lucru 11 ore functionar public; Spor pentru ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Program de lucru 11 ore functionar public; Spor pentru sambata si duminica

Buna ziua,
Sunt functionar public si lucrez 11ore/zi, inclusiv sambata ,duminica si in zilele de sarbatoare legala, in timp ce restul colegilor lucreaza 8ore/zi.
Am optat pentru o repartizare inegala a timpului de lucru; o saptamana 5 zile: luni,marti,vineri sambata si duminica iar urmatoarea saptamana 2 zile:miercuri si joi.
Pontajul se raporteaza la numarul de zile/ ore efecuate intro luna cu program normal de 8 ore.Astfel intro luna nr de ore este mai mic. egal sau mai mare decat al celor care lucreaza la 8 ore.
Deasemenea se acorda un spor pentru conditii vatamatoare in functie de nr de ore efectiv lucrate. In lunile in care nr de ore este mai mare decat al celor cu program de 8 ore ni se taie din ore sub pretextul ca programul nu accepta mai multe ore.
Mentionez ca programul de 11 ore nu este specificat in contractul colectiv de munca.
As vrea sa stiu daca:
1) Este legala repartizarea timpului de lucru?
2)Avem dreptul la spor pentru zilele de sambata si duminica?
3)Sporul este unul cu caracter permanent daca este inclus in venitul brut si luat in calcul la CAS?

Multumesc.
Tinand cont de sintagma,,de comun acord,, inseamna ca salariatul nu poate fii obligat printr-o nota interna data de primar sa isi ia liberul in saptamana imediat urmatoare efectuarii, ci functionarul public poate opta sa-si ia liberul de comun acord intr-un interval de 30 de zile *unii spun ca in termen de 60 de zile???conf.Codului Muncii? Poate functionarul public*in speta cel de stare civila care inregistreaza decese, casatorii,etc. sa beneficieze de un spor pe motivul ca vine si in weekend-uri la serviciu?*asa cum beneficiaza colegii de la achizitii ori cei de la impozite si taxe?
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
Justitiarul711, utilizator
Codul Muncii nu prevede niciun termen in care se compenseaza munca in zilele de repaus saptamanal.
Eu am facut precizare ce am intalnit in practica unor institutii publice ,nu am generalizat.

Sporul pentru ceea ce se doreste trebuie sa fie prevazut intr-un act normativ,intrucat este vorba despre sectorul bugetar.
Va multumesc! :bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea marinarilor sau personalului navigant Roxy1908 Roxy1908 Buna ziua, Lucrez la o noua societate unde fac angajari de marinari si de personal navigant, pana acum am lucrat pe resurse umane dar cu angajati cu ... (vezi toată discuția)
Munca efectuata sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la o institutie publica pentru orele efectuate sambata si duminica , nu se acorda timp liber si spor de sambata,iar dupa 60 de zile se considera munca ... (vezi toată discuția)
ore supimentare efectuate simbata si duminica dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Un salariat a efectuat in luna decembrie 8 ore suplimentare simbata si 8 ore de Craciun. In luna ianuarie, dupa ... (vezi toată discuția)