avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat dureaza procedura de asigurare de dovezi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat dureaza procedura de asigurare de dovezi?

Firma cu care am incheiat un contract pentru renovarea casei nu si-a indeplinit obligatiile si am temei sa reziliez contractul si sa solicit restituirea sumelor platite si daune interese. Am motive sa cred ca firma va tergiversa cat de mult va putea orice procedura sau proces in instanta, dar vreau sa reiau lucrarile intrerupte deja de patru saptamani (dupa doar doua saptamani de munca, fata de un termen contractual de executie de 8 saptamani), cu o alta firma. Nu am initiat inca actiunea in justitie, o voi face in curand, dar doresc sa obtin o asigurare de dovezi cat se poate de repede, ca sa reiau cat se poate de repede lucrarile (mi-e din ce in ce mai greu sa stau in propria casa cu lucrurile ingramadite pe un nivel si cu nivelul pe care s-a inceput dat peste cap!) O asigurare de dovezi poate fi ceruta/obtinuta si inainte de initierea unei actiuni in justitie? daca da, ar fi acceptata ulterior intr-un proces? Mi s-a spus ca o astfel de procedura poate fi judiciara sau extrajudiciara si ca cea din urma este mult mai rapida decat prima, dar nu stiu daca este acceptata la proces. Cat ar putea dura fiecare din acestea? In cadrul procedurii se face si evaluarea costului lucrarilor efectuate, sau se constata doar stadiul lor? (pentru mine acum fiind mai important cat dureaza constatarea, pentru ca ma gandesc ca evaluarea ar putea fi contestata si procedura s-ar putea lungi foarte mult) E posibila procedura si fara citarea fimei? Dar daca firma e citata si nu se prezinta?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Tache , utilizator 23:09, 13 Mai 2009
Nu dureaza mult. Instanta va administra probe in sustinerea cererii, apoi va da solutia in baza careia veti proceda la asigurarea de dovezi cu sprijinul unui executor judecatoresc.
Eu am avut o speta pentru constatarea starii unui imobil, de la data depunerii cererii si pana la asigurarea dovezilor cu ajutorul executorului, a durat aprox. 4 luni. ;)
Nu e musai cu executorul... sa ceri direct expertiza nu puteai?
Ca macar scapai de toata fantezia din fond cu termene peste termene pentru cunoastere raport, obiectiuni etc. De ce atat de mult?

Depinde de profesionistul care se ocupa, de incarcatura instantei, de tipul de proba solicitata etc.
Multumesc iar pentru raspunsuri.

Eu nu am cerut inca nimic. As vrea sa merg pe varianta cea mai scurta, in nici un caz nu pot sa astept patru luni. Trebuie sa reiau/finalizez lucrarile (zugraveli si gresie bai la interior incepute sineterminate, tencuieli la exterior neincepute) pentru ca ma imbolnavesc stand cu casa data peste cap. De fapt as vrea sa am o asigurare de dovezi pana la vacanta judecatoreasca, fie pe cale judiciara, fie extrajudiciara, dar care sa fie recunoscuta in procesul ulterior. Acesta este motivul pentru care insist cu intrebarea despre durata procedurii.

Ati putea va rog sa-mi detaliati putin despre expertiza? Multumesc.
Doamna, cat stati sa va informati, incepeati procedura...cat mai repede mai bine...
Nu putem sti cat poate dura in cazul exact al dv., nu va poate spune nimeni... dar va putem spune ca daca asteptati se prelungeste... elementar!
Nu stim programul instantei, tipul de proba etc.
Succes!
Multumesc, m-am intalnit azi cu avocatul, am clarificat si am decis cum sa actionez. N-as putea spune ca unele informatii obtinute pe acest forum au fost chiar inutile. Succes si dv.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj! corinuta corinuta As dori sa aflu in cazul unei actiuni de partaj cine plateste taxa aceia pe valoarea imobilului. De exemplu daca sotia intenteaza partajul ea va trebui pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare de procedura! ContSters40598 ContSters40598 Eu in calitate de debitor ma judec intro actiune de constatarea perimarii executarii silite cu o societate comerciala, care la momentul acesta este ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara liliche liliche este vorba de o prietena. A cerut majorarea pensiei alimentare dupa 5 ani. A primit majorarea care se apropia de 100% paratul a solicitat \"asigurare ... (vezi toată discuția)