avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut neplatit la Provident
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut neplatit la Provident

Buna ziua ! As dori sa stiu ce pot patii daca nu am platit un imprumut la Provident (mentionez ca nu am platit nici macar 1 rata). contractul l-am incheiat in anul 2011. adica exista riscul sa m-i se puna proprire pe salariu sau pe bunuri (mentionez ca am 2 terenuri pe numele meu). am auzit ca ei nu au baza legala sau ceva si in instanta ar pierde. Bine poate sunt doar zvonuri, as dorii o parere autorizata.
Va Multumesc Mult !
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:21, 27 Iunie 2014
jane: daca sunteti furati, nu va mai imprumutati

merciii, jane.

vezi, cu asta se incearca (si se reuseste) sa ne tzina pe (mai) toti intr-o mare eroare... daca sunteti furati, nu va mai imprumutati...

imprumutul de bani de (creditul, in general) catre populatie intra in categoria "consumului" care-l face captiv pe om. e un consum (creditul) fara de care nu se poate trai.
similar consumului de electricitate, de exemplu.

asa fiind, imprumutul de bani este peste tot in lume reglementat.

esenta reglementarii este limitarea legala a dobanzii (PRETULUI).

numai in romania dobanda (pretul creditului) e la liber. fiind "la liber" (nelimitata, dobanda) TOATA LUMEA e furata (cu diferenta intre dobanda practicata (uriasa, nelimitata) si limita maxima, intr-o eventuala, necesara reglementare, pe undeva putin peste dobanda de referinta banca centrala - bnr).

... daca sunteti furati, nu va mai imprumutati... e fals si inselator...

pentru ca omul se imprumuta (are nevoie de credit) cum respira, sau cum consuma electricitate (e necesitate vitala).

e simplu, jane.

Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
lee_vue, utilizator
lee.. ma disperi :D
pentru ca omul se imprumuta (are nevoie de credit) cum respira

e, pe naiba, nu-i asa.
Poti respira si pe banii tai, nu in toate cazurile ai nevoie intr-adevar de banii bancii. Bun, te hotarasti , ai nevoie musai de banii bancii, trebuie sa fii responsabil, sa cauti costuri reduse ca la orice alt produs, sa te gandesti daca iti permiti acel produs. cati nu sunt care au salariu mare acum dar niciun ban strans si iau credit pt apartament pe 30 de ani si inca unul pt a-l renova, mobila si utila. Se gandeste vreunul daca poate sa plateasca 30 de ani ? Se asigura ca ii obliga banca.. dar asa din proprie initiativa sa se asigure in caz de somaj, accident, incapacitate de munca ? Nu prea.. doar deces de parca mai conteaza dupa ce mori..
Apoi sa citesti contractul sa stii ce semnezi... cati se duc cu o persoana specializata sa analizeze contractul sa stie exact ce semneaza ?
S-a gandit vreunul care a luat credit in franci ce se intampla daca va creste francul ( si alte valute) pana peste poate, isi va permite sa plateasca ?
Cand s-au acordat credite usor, cu buletinul.. toti se ingesuiau.. le trebuia sau nu telefoane, tv-uri, etc.. luau cu credit. E, ce mureai daca luai telefon peste 3 luni cu banii tai ? Apoi ramasi fara job si ajunsi la executare silita poate imobiliara .. cati nu s-au revoltat ca se ajunge la executare silita imobiliara desi nu au garantat cu imobilul ?
Cati nu s-au imprumutat sa isi ia masina ? Nu le crescuse leafa, au luat imprumut pt masina nu ca sa produca bani cu ea, ci numai pt confort, neluand in calcul ca pe langa rate au de intretinut masina si cu toate costurile legate de ea si ca nu e o investitie, masina devalorizandu-se.. pana termini creditul, o dai la casat. Se vede cati isi duc creditele la bun sfarsit, sunt zierele pline de anunturi ce cedari si parcurile pline de masini..
La ifn-ul asta de care vb, dupa ce ca au dobanda mare.. de ce tre' sa bifezi sa vina agentul si sa te incaseze acasa, numai acest serviciu costa 1/3
Printr-un serviciu suplimentar, oferit contra cost, clienții pot primi banii acasă în maximum 48 de ore, fără giranți sau garanţii şi fără birocraţie. Un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor, astfel clienții își plătesc ratele în confortul propriei locuinţe.

Ce dragut suna, dar il intereseaza pe imprumutat ca il costa mai mult decat dobanda?
Nu inteleg de ce tre' sa dam vina pe altii si sa acuzam de orice pe oricine dar pe noi sa nu ne intereseze inainte.. ci sa ne trezim dupa ce luam banii si dupa ce ii cheltuim ca hat.. nu mai putem da banii inapoi.. ca e dobanda pre mare.. ca am ramas fara job, ca am clauze abuzive in contract.. da' de ce naiba nu am negociat inainte contractul ?
Ce incerc sa zic e ca trebuie sa devenim mai responsabili, poate criza asta ne-a mai trezit, nu mai se mananca tot ce zboara.

am auzit ca ei nu au baza legala sau ceva si in instanta ar pierde.

In ideea asta nu l-ati mai platit sau de ce ? La ei platiti saptamanal ( ma rog, asa ar fi trebuit), sa inteleg ca l-ati luat cu intentia sa nu il achitati sau ati intrat in imposibilitate de plata brusc dupa mai putin de o saptamana ?
Nu mai conteaza, e posibil ca dreptul lor sa fie prescris, daca nu v-au deranjat pana acum, e posibil sa n-o faca.

Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
@lee.....:thumbup:
Spune-le celor care vor sa te lamureasca sa te lasi furat, ca argumentele lor gen ,,nu vrei sa fii furat, nu te imprumuta" , sunt niste ineptii!
De @micron nu ma mir, e ca noi toti, spune si el ce-i tuna prin cap... cine nu stie ce spune il crede.
Cu d-na/d-ra @moderator e altceva, dansa este cautionata de calitatea in care posteaza, se presupune ca un moderator stie ce zice....
Revin: daca n-ar fi niste ineptii le-ar fi invocat in fata instantelor de judecata avocatii care reprezentau bancile in procesele clauzelor/comisioanelor abuzive.
Sa lamurim un lucru : asa te fura bancile, prin clauze/comisioane...
Culmea! instantele au dat dreptate celor furati :yes:
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
:offtopic:
ca argumentele lor gen ,,nu vrei sa fii furat, nu te imprumuta" , sunt niste ineptii!

In primul rand nu a dus nimeni asemenea argument, daca asa ati inteles, ati inteles gresit.
Apoi, chiar daca ar fi fost vb de asa ceva, va puteti spune parerea fara a califica in vreun fel argumentele altora.

De @micron nu ma mir, e ca noi toti, spune si el ce-i tuna prin cap... cine nu stie ce spune il crede.

Pe viitor referiti-va in postari numai la dvs , nu si la altii, multumesc.
Suntem pe un form, nu in fata instantei de judecata si "se presupune ca un moderator stie ce zice " sau ce presupuneti dvs nu face subiectul discutiei.

Alte discuții în legătură

Scadentar la un credit in euro simonaluana simonaluana buna ziua, nu stiu daca am nimerit bine sectiunea, dar daca tot sunt aici as avea urmatoarea speta: o cunostinta a luat un credit in euro de la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Comisioane ascunse? IulianL IulianL Buna ziua. As fi interesat de un imprumut de la Provident(la banca nu mai pot lua fiindca am alte rate). NU vreau sa dezbat subiectul cum ca ar fi prea scumpi ... (vezi toată discuția)
Act aditional cf oug 50/2010 la banca mi s-a marit rata? florenta_22 florenta_22 Buna seara, Am un credit ipotecar la BCR din 2007, rata e alcatuita din dobanda de referinta a bancii +1.2 puncte procentuale,adica 9.6%. Azi am fost pt ... (vezi toată discuția)