avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut neplatit la Provident
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut neplatit la Provident

Buna ziua ! As dori sa stiu ce pot patii daca nu am platit un imprumut la Provident (mentionez ca nu am platit nici macar 1 rata). contractul l-am incheiat in anul 2011. adica exista riscul sa m-i se puna proprire pe salariu sau pe bunuri (mentionez ca am 2 terenuri pe numele meu). am auzit ca ei nu au baza legala sau ceva si in instanta ar pierde. Bine poate sunt doar zvonuri, as dorii o parere autorizata.
Va Multumesc Mult !
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:21, 27 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
iMicro a scris:

Iar daca parerea mea personala este "nu cumpara ceva ce nu iti permiti", ea este intemeiata si este rezultatul unor ani de zile de observatii si a peste 3 mii de clienti

in materie de imprumuturi ce-si permite/nu-si permite clientul (sa cumpere) stabileste intotdeauna vanzatorul (imprumutatorul) profesionist (face el un scoring acolo, ca asta ii este treaba si obligatia).
el, imprumutatorul, face evaluarea profesionista a cererii cumparatorului (de credit), si-i vinde/nu-i vinde (il imprumuta/nu-l imprumuta).

deci sfatul trebuie sa fie catre imprumutator: "nu vinde (imprumuta) decat ce poti recupera (ti se poate plati)"- e si obligatie legala.

gi-jane2 a scris:

....
Nu inteleg de ce tre' sa dam vina pe altii si sa acuzam de orice pe oricine dar pe noi sa nu ne intereseze inainte..

se da vina pe altii (pe imprumutatori) pentru nerambursarea creditelor pentru ca asa e legea.

Secţiunea a 3-a
Cerinţe prudenţiale
Art. 44. - La acordarea creditelor, băncile urmăresc ca solicitanţii să prezinte credibilitate pentru rambursarea acestora la scadenţă. În acest scop băncile cer solicitanţilor garantarea creditelor în condiţiile stabilite prin normele lor de creditare.

[ link extern ]

de altfel, se stie si in popor asta (fara sa se citeasca legea bancara)

...NU E PROST CINE CERE, E PROST CINE DA.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Legea se aplica, exista si prag maxim pt nivelul de indatorare, noroc ca exista ca altfel unii s-ar impumuta 150% din venit . Nu discutam despre imprumutator, desi exista risc si pt el chiar daca situatia e roza pt debitor in momentul contractarii, situatia se poate schimba, oricum rar se intampla ca banca sau ifn-ul sa dea de prost.
Discutam despre debitor.. ca semneaza fara sa isi asume si cand nu mai poate plati atunci isi da seama ca " e furat", atunci vede clauze abuzive, comisioane mari, dobanda exagerata.. inainte sa semneze nici nu le-a vazut si daca le-a vazut, a semnat fara sa clipeasca.

jane, in filmul meu (documentar) stau imprumutat din fix 1991. cand pe firma, iar pe firma, cand pe persoana fizica, iar pe firma...

n-am citit niciodata contractul ala (poate numai de curiozitate, o data, candva)... nici p-altii n-am auzit... e pierdere de timp si oricum nu poti schimba nimic.

ce, in filmul tau (documentar) ai schimbat vreodata ceva? ai auzit pe cineva ca a schimbat ceva in contractu' ala? nu cred, e imposibil.

e tot atat de imposibil de schimbat ceva cum nu poti schimba ceva in contractul ala cu aia de la electricitate... exclus!

treaba e ca a lua cu imprumut (credit) e tot atat de necesar pentru majoritatea oamenilor (si pentru TOATE firmele) cum e a lua (cumpara) curent electric.

asa fiind (o necesitate), bancheru' (in lipsa de legislatie limitativa) pune prosteste dobanzi (te fura) pt ca oricum n-ai de ales (iti trebuie creditul).

Alte discuții în legătură

Scadentar la un credit in euro simonaluana simonaluana buna ziua, nu stiu daca am nimerit bine sectiunea, dar daca tot sunt aici as avea urmatoarea speta: o cunostinta a luat un credit in euro de la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Comisioane ascunse? IulianL IulianL Buna ziua. As fi interesat de un imprumut de la Provident(la banca nu mai pot lua fiindca am alte rate). NU vreau sa dezbat subiectul cum ca ar fi prea scumpi ... (vezi toată discuția)
Act aditional cf oug 50/2010 la banca mi s-a marit rata? florenta_22 florenta_22 Buna seara, Am un credit ipotecar la BCR din 2007, rata e alcatuita din dobanda de referinta a bancii +1.2 puncte procentuale,adica 9.6%. Azi am fost pt ... (vezi toată discuția)