avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut neplatit la Provident
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut neplatit la Provident

Buna ziua ! As dori sa stiu ce pot patii daca nu am platit un imprumut la Provident (mentionez ca nu am platit nici macar 1 rata). contractul l-am incheiat in anul 2011. adica exista riscul sa m-i se puna proprire pe salariu sau pe bunuri (mentionez ca am 2 terenuri pe numele meu). am auzit ca ei nu au baza legala sau ceva si in instanta ar pierde. Bine poate sunt doar zvonuri, as dorii o parere autorizata.
Va Multumesc Mult !
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:21, 27 Iunie 2014
iti trebuie creditul

si ai ales.. providentul :D

si pentru TOATE firmele

nu toate, sa zicem multe si nu e ceva gresit sa te imprumuti, insa conteaza pt ce o faci si cu ce costuri si daca e rentabil in acele conditii..

n-am citit niciodata contractul ala (poate numai de curiozitate, o data, candva)... nici p-altii n-am auzit... e pierdere de timp si oricum nu poti schimba nimic.

Nu e musai sa citesti, dar daca nu citesti, nu ai (de ) ce obiecta.

ce, in filmul tau (documentar) ai schimbat vreodata ceva?

nu, pt ca mi-a convenit.

ai auzit pe cineva ca a schimbat ceva in contractu' ala? nu cred, e imposibil.

NU, probabil ca e imposibil, ce e rau e ca nu am auzit pe cineva sa incerce.

Intr-un documentar , merge un om cu un salariu nu cu mult mai mare decat cel minim si cere un imprumut de nevoi personale la maxim posibil. Ce i se ofera ? daca mai tin bine minte undeva la 5000 lei, pe 7 ani si avea de dat inapoi cca10 mii.
Cum omul ii lua pt consum ( si ii poti consuma in 5 min.. hai, o ora pana gasesti ce vroiai) si urma sa plateasca 7 ani.. trebuia sa fie nebun sa semneze, a amanat nevoia pt cateva luni.
si uite ca
NU E PROST CINE CERE, E PROST CINE DA.
e valabil in ambele sensuri..

gi-jane2 a scris:

NU, probabil ca e imposibil, ce e rau e ca nu am auzit pe cineva sa incerce.

ce sa incerce?! ca si daca cei mai tari economisti in finante-banci, sa zicem daianu si cosea:rolleyes:, insotiti de cel mai tare avocat al zilei, sa zicem abraham:rolleyes:, intra intr-o banca sa ia si ei un imprumut (cum ar vrea ei, ca dobanda) trebuie sa lase orice speranta la intrare.

sau, oricum, intra cu ideile lor si ies cu ale bancherului.

ca ala, bancheru', are o chestie simpla la indemana: nu vor creditul in conditiile lui, nu-i imprumuta deloc.

nu trebuie nicio scoala pentru asta.
E, bineinteles ca n-o sa iei imprumut gratis cum ai dori, insa poti negocia sau macar gasi solutii pt ca imprumutul sa coste mai putin ( iei salariu la aceeasi banca pt a beneficia de dobanda mai mica, prelungesti sau scurtezi perioada de creditare- pana la urma trebuie sa te socotesti cum iti e mai bine) , apoi nu te opresti la prima banca..si esti fericit ca-ti da si nu te mai gandesti ca trebuie sa ii dai inapoi.
Multi se uita la dobanda.. e dobanda mica, poate 0 :) si DAE e cat casa..
Niciun vanzator n-o sa iti poarte de grija in dauna sa.. n-o sa iti arate marul stricat din gramada sau defectul unui tricou, nu casti ochii.. te pacalesti. Hotie nu e.. ai tot timpul din lume sa analizezi tricoul sau merele si contractul de credit.. iti convine cumperi, nu.. nu iei sau iei mai putin, cat iti permiti.

Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:

Niciun vanzator n-o sa iti poarte de grija in dauna sa.. n-o sa iti arate marul stricat din gramada sau defectul unui tricou, nu casti ochii.. te pacalesti. Hotie nu e.. ai tot timpul din lume sa analizezi tricoul sau merele si contractul de credit.. iti convine cumperi, nu.. nu iei sau iei mai putin, cat iti permiti.

uite o lege care iti poarta de grija (exclude hotia), regasita, intr-o forma sau alta, in toata europa de azi.

adica, intri intr-o banca si stii din capu' locului ca DAE ala "cat casa" este exclus.

pentru ca...

6. Acela care într-o conventie civila sau comerciala, acordând sau prelungind un împrumut, va primi sau va stipula, pentru sine sau pentru altul, prin însusi actul de împrumut, prin act separat, prin act deghizat sau în orice alt mod, o dobânda conventionala superioara celei fixata în modul aratat prin acest decret, savârseste delictul de camata si se va pedepsi cu închisoarea de la 2 luni pâna la 2 ani si cu amenda de la 10 - 30.000 lei.
(2. Dobânda conventionala anuala nu poate întrece 4 la suta peste taxa scontului Bancii Nationale a României)
3. Prin dobânda se întelege nu numai sumele platite în bani, dar ori si ce alte prestatiuni sub orice titlu sau denumire, la care debitorul se obliga drept echivalent al folosintei capitalului socotit în numerar.... De asemenea, în dobânda se cuprind si orice alte obligatiuni accesorii, ca: cheltuielile ce nu sunt necesare, sau sunt disproportionate cu serviciile facute, comisioanele de deschidere, de manipulare sau de prelungire a creditului, precum si onorariile de avocati, cu exceptia acelor de executare, calculate conform tarifului minimal.
[ link extern ]

o initiativa cu o lege d-asta a fost prin parlament acu' 3-4 ani (era cu ifn-urile, bine s-asa pt inceput)... a disparut asa cum a a aparut...
nici nu e de gasit acum (proiectul). s-a sters de peste tot, ca poate-i vine romanului vreo idee:))

asa caaa, liber la furat!
@lee_vue @gi-jane2
Ba trebuie sa citesti contractele de credit, si se pot modifica daca nu-ti convin, nu trebuie sa semnezi toate aberatiile bancilor; eu am reusit asta, am mai povestit pe forum (mi-a luat 2 luni jumatate). Si era un credit ipotecar pe 30 de ani. Avantajul meu a fost ca nu aveam de pierdut daca nu semnam contractul, nici macar timp (cheltuisem cam 500 lei, nesemnificativ fata de cat puteam pierde daca semnam contractul asa cum era).
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
DinuX, utilizator

Alte discuții în legătură

Scadentar la un credit in euro simonaluana simonaluana buna ziua, nu stiu daca am nimerit bine sectiunea, dar daca tot sunt aici as avea urmatoarea speta: o cunostinta a luat un credit in euro de la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Comisioane ascunse? IulianL IulianL Buna ziua. As fi interesat de un imprumut de la Provident(la banca nu mai pot lua fiindca am alte rate). NU vreau sa dezbat subiectul cum ca ar fi prea scumpi ... (vezi toată discuția)
Act aditional cf oug 50/2010 la banca mi s-a marit rata? florenta_22 florenta_22 Buna seara, Am un credit ipotecar la BCR din 2007, rata e alcatuita din dobanda de referinta a bancii +1.2 puncte procentuale,adica 9.6%. Azi am fost pt ... (vezi toată discuția)