avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CAS pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CAS pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor

In decembrie 2013 mi s-a refuzat de ANAF sa mi se dea adeverinta de venit pt. alocatia monoparentala pt. ca as avea datorii la stat.Nelucrand din 2005 am purces sa vad despre ce datorii este vorba. Aflu ca, in 2006 cand aveam cedat un spatiu in chirie - Pentru doua luni( ianuarie si februarie -venit 800 lei total)- am de platit 257 lei cu tot cu dobanzi si penalitati 732 lei!
Din 2006 si pana in 2013 am mai luat adeverinte de la ANAF pentru copil la scoala dar nu mi s-a spus niciodata despre vre-o datorie.Dosarul era absolut gol pana zilele trecute cand a aparut acest titlu executoriu de la CNAS datat din 2011. Am cerut o copie sa pot discuta cu cei de la CNAS sa incerc sa clarific situatia insa raspunsul lor a fost destul de obtuz :
"Obligatia de plata la Fondul de sanatate s-a facut prin Decizie de impunere
din oficiu , in data de 20/09/2011 , pentru veniturile din cedarea
folosintei bunurilor conform L95/2006.Ulterior a fost emisa Somatie de plata
si Titlu executoriu pentru suma reprezentand obligatii de plata calculata.
Sumele au fost stabilite in termenul de prescriere reglementat de L
571/2003-Codul fiscal in baza veniturilor comunicate de ANAF pe CNP-ul
dumneavoastra.
Toate documentele de comunicare inclusiv anuntul prin publicitate se
regasesc la Dosarul contribuabilului, transmis de CAS Bacau la Administratia
B, conform OUG 125/2011 de modificare a L571/2003"

Problema mea este ca locuiesc la tara. fiind surda nu ma pot angaja si singurul venit actual este alocatia copilului si cea monoparentala pe care le folosesc cu chibzuinta pt.copil.Nu am de unde sa le dau acesti bani si nu inteleg de ce ma anunta dupa aproape opt ani ca am ceva de platit! Sumele astea nu se prescriu? Nu am fost anuntata niciodata ca am de plata ceva pana in decembrie 2013
Cei de la ANAF mi-au spus sa platesc cei 257 de lei "ca nu-s un capat de tara". Cand ai un copil la scoala si venitul tau nu este de nici macar 150 de lei cred ca este un mare capat de tara! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. V-as fi foarte recunoscatoare. Este posibil sa pierd si alocatia monoparentala din cauza ca nu mi se va elibera acea adeverinta.
Cel mai recent răspuns: Botasca , utilizator 09:02, 25 Iunie 2014
Contractul s-a reziliat de drept in 28 feb 2006.

Acum doua zile am luat o copie dela dosar ANAF a unui titlu executoriu emis de CNAS in septembrie 2011.

Nu exista la dosar nimic in 2013 cand am avut aceiasi problema cu dansii.Mi au refuzat sa-mi dea adeverinta de venit. Am fost in audienta la sef ANAF si mi s-a dat insa acum m-au refuzat.In dosar mai exista un pic inchis si acest titlu executoriu.
Nu am fost instiintata niciodata de CNAS sau ANAF ca as fi datoare cu ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriilor catre stat violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, Ma numesc Violeta Vlasceanu si incepand cu 2006 functionez ca PFA dar am si statutul de salariat. Nu am stiut si nici nu am fost informata ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita - plata contributiei la cas PopoviciAurelia PopoviciAurelia Bunica mea de 86 ani a primit o somatie si un titlu executoriu in data de 16.08.20011 pentru contributie, penalitati si dobanzi din anul 2005 neachitate si ... (vezi toată discuția)
Datorie la sanatate pfa suspendat GHeMI GHeMI Am un PF suspendat pe 3 ani.Dupa ce l-am suspendat mi-a venit de la sanatate de plata 1300 de lei baza si 1400 penalitati.Nu am semnat niciun contract in ... (vezi toată discuția)