Conform noului cod penal, daca am un cocontractant (magazin alimentar) caruia i-am dat marfuri alimentare sa le revanda prin magazinul lui propriu, pe care le-am facturat cu termen de plata la 30 de zile, dar intre timp acesta si-a inchis magazinul si nu mai raspunde la tel,. considerati ca sunt elemente constitutive pt. savarsirea infr. de inselaciune sau abuz de incredere prin fraudarea creditorului?
In situatia expusa de mine, daca marfa a fost data dupa intrarea in vigoare a noului cod penal si neachitata la scadenta, nu cumva sunt intrunite elementele constitutive ale inf. prev. si ped.de art. 239 (2) Cod penal?
Pai firma respectiva , dupa ce a luat marfa (produsele alimentare) a inchis magazinul in cateva zile si nu mai raspunde la tel. !
Atunci la ce se refera prev.art. 239 Cod penal? De ce nu ar fi aplicabile in prezenta speta?
Daca inchidea magazinul a doua zi sau era deja inchis cand a luat marfa era alta discutie.
Sfatul meu e sa mergeti in civilnsi nu la politie deoarece veti pierde timpul in mod inutil.
Speta penal
Dalia Elena
A sustrage un servetel dintr-un pachet lasat pe banca de colegul sau B, acesta fiind plecat in pauza iar A avand nevoie urgenta recurge l-a a lua un servetel ... (vezi toată discuția)