am vandut o casa in august 2011 si astazi am primit decizie de impunere din oficiu la suma vanzarii casei in 2011 cu 5.5 la suta C A S ILFOV,si o alta decizie cu majorari si dobanzi.
pana astazi nu am primit nici o instiintare sau poate au trimis dar evident ca m-am mutat de 2 ori casa a fost vanduta in neamt si acum domiciliez in ilfov.
dupa info de pe net am inteles ca impoziteaza cas sanatate pe valori imobiliare vandute in ultii 5 ani retroactiv .
intrebarile sunt--
daca nu platesc sumele fiind aberant de mari ce se intampla
--nu sunt asigurat cas
--nu am nici un venit
--nu am nici o proprietate(doar uzufruct viager la un apartament)
ce se poate intampla?sa imi bat capul cu ei -drumuri-judecata etc sau sa ignor pur si simplu.
mi se pare aberant sa platesti 5,5 la suta la o vanzare imobiliara asigurari de sanatate dupa ce ai platit o data impozitul de 2 la suta si retroactiv fara sa fii instiintat niciodata,
multumesc de eventuale sfaturi si raspunsuri
nu este vorba despre mine ci despre concubina mea care ESTE ASIGURATA SALARIATA in mod continuu pana in prezent si a vandut un apartament in oct 2012.
despre ea vorbeam si intrebam daca ei ii pot trimite o astfel de impunere de plata avand in vedere ca este in mod continuu ASIGURATA si cand a vandut acel ap nu i sa pus in vedere ca va avea de platit aceste contributii mai ales ca este asigurata,
raspunsul este DA! Se plateste asigurare de sanatate pentru toate veniturile indiferent daca persoana este sau nu asigurata prin contract de munca (salariat).
Toata lumea care vinde cate ceva este obligata sa plateasca la Sanatate.
multumesc f mult pt raspunsuri prompte si amabilitate
AM DECIS-- ne mutam din tara definitiv
acum 500 de ani plateam biruri la turci acum platim la noi la boierii nostri
romani nu stati si dormiti in papuci iesiti in strada sa facem ADEVARATA revolutie.
de 10 minute i-a venit si concubinei o decizie de impunere pentru o vanzare a unui ap 2 camere in 2012 dar fara penalitati
am vb cu factorita postala si am inteles ca ieri a avut 84 de asfel de plicuri si azi are 120 deci ganditi-va ce poate sa faca aceasta noua ministra de finante PETRESCU de 25 de ani sau cati are ea crede ca suntem in america si ca fiscul nostru poate de acum sa fie ca fiscul american din pacate nu va fi asa si sper ca doamna ministru si cu seful dumneaei sa fie pedepsita dupa legile americane sau unde a studiat dumneaei