mihai335 a scris:
Eu pot sa va spun simplu, se poate intampla ca din cine stie ce imrejurari de viata sa cunoasca cu cine aveti dvs problema si sa le tina partea. Deci ar trebui sa intrebati 2-3 avocati (si daca tot nu e clar, 3-4) inainte de a trage o concluzie.
Pe de alta parte, ar fi bine sa existe un serviciu de tip \"concluzie cu garantie\", adica contra unui onorariu de consultatie mai mare, cel care consulta (sub forma unei concluzii scrise in care sa fie detaliata si situatia prezentata de client) sa plateasca despagubiri daca mai tarziu se va dovedi ca nu a oferit informatii obiective, fie din neglijenta sau alte cauze imputabile acestuia.
Dar nu cred ca exista un astfel de serviciu in nici o tara, si din cauza ca omenirea e inca la stadiul de copil in ce priveste evolutia intelectuala.
Da, asa ar trebui sa procedeze insa consultatiile juridice nu sunt gratuite si de aceea poate fi destul de complicat sa consulte 3-4 avocati.
Ar putea insa sa fie de ajutor intrucat daca 3 avocati zic ceva si altul altceva ar cam insemna ca ar putea avea dreptate cei 3 avocati.
Ideea ar fi sa consulte avocati foarte buni si profesionisti desavarsiti daca vrea sa se lamureasca.
Poate sa deschida proces aiurea si sa plateasca vreo 2000-3000 lei sau mai mult avocatului partii adverse daca pierde procesul.
Daca s-ar privi lucrurile asa ar fi de preferat sa stie exact daca are sau nu sanse si sa achite consultatiile juridice la avocati pentru a evita sa achite o suma foarte mare partii adverse adica sa ii plateasca avocatul acesteia...
Nu cred ca s-ar ajunge la 2000 lei daca ar consulta mai multi avocati...
Intuitia este exclusa daca este vorba de probleme de drept...