mihai335 a scris:
.
Pe de alta parte, ar fi bine sa existe un serviciu de tip "concluzie cu garantie", adica contra unui onorariu de consultatie mai mare, cel care consulta (sub forma unei concluzii scrise in care sa fie detaliata si situatia prezentata de client) sa plateasca despagubiri daca mai tarziu se va dovedi ca nu a oferit informatii obiective, fie din neglijenta sau alte cauze imputabile acestuia.
Dar nu cred ca exista un astfel de serviciu in nici o tara, si din cauza ca omenirea e inca la stadiul de copil in ce priveste evolutia intelectuala.
:rofl: Concluzie cu garantie ?!
Orice concluzie rezulta din din anumiti factori pe care ii cunosti la aceea data. Or in cazul unui proces in instanta, nu poti sti ce va spune partea adversa.
Iar garantie, nu poate da nimeni de planeta asta, nici macar in privinta soarelui ca va mai rasarii maine!
Cat310 a scris:
De unde stie un avocat,din prima faza,ca tu pierzi un proces,desi ii prezinti probele,ii explici ca situatia,e practic de partea ta?:(
Privitor la faptul ca aveti dubii in privinta afirmatiilor avocatului dvs. o sa va spun ceva ce se transmite din generatie in generatie, de la profesori la studentii de drept, ce mai apoi devin avocati.
"In cadrul unui proces (litigiu) in instanta, pot fi minim doua parti pana la "n" parti implicate, iar fiecare "parte" considera ca dreptatea este de partea lui si, este corect ca acesta sa castige"
Cu toate acestea, numai o singura parte castiga, si cealalta pierde.
De aici si controversa privind faptul ca, ambele parti considerau ca dreptatea este de partea lor. (la fel si in cazul dvs.), prin urmare era corect sa castige!
Prin urmare, nu este drept si corect cum considera o parte sau cealalta.
"Este drept cum spune legea! "
Iar avocatul, este cel care interpreteaza legea si spiritul ei, in urma probelor pe care le prezentati in fata lui, si implicitt in fata instantei.
P.S. Intotdeuna sa va temeti de avocatul care afirma : stati linistit, castigam la sigur!
Atunci chiar aveti motive sa va ingrijorati.