avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salar!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salar!

Va salut pe toti forumistii!
Intr un litigiu de munca,privind neachitarea in totalitate a salarului de catre angajator e corect ca angajatorul sa aduca 2 martori care sa declare ca mi a fost dat tot salarul si precizeaza ca stiu si suma care am primit-o fiind cea din cim (zic ca au vazut si stiu ei) odata ce eu nu le am zis salarul meu si stiu ca angajatorul are obligatia sa mentina salarul confident?Odata ce le a zis salarul meu la alti colegi cum pot sa fac sa se indrepte acet lucru asupra lui in proces?
Cu stima O.Camelia.


Art. 158. [confidenţialitatea salariului]
(1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:40, 12 Mai 2009
Doamna user. De ce ne-ati mai intrebat pe forum daca aveti o parere de neclintit?
V-am scris clar , ca, in conformitate cu Codul Muncii, dovada platii salariului se face DOAR cu stat de plata sau alte INSCRISURI ( gen fluturas de plata, extras de cont). Daca va opuneti la aceasta proba cu martori in conformitate cu articolul din Codul Muncii pe care l-am citat mai sus, instanta VA RESPINGE proba testimoniala.
Va multumesc pt sfaturile d-voastre si o sa iau leg cu un avocat pe mai departe,aveam si eu o parere!
Mult succes d-le Pakos!
Succes si dvs in litigiul pe care il aveti!
Sunt o "ea" ;)
1. Cum v-au spus si colegii mei mai sus, art.163 din Codul muncii, se refera numai la documente care sa justifice plata salariului, nu la martori:
Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul indreptatit.
(2) Statele de plata, precum si celelalte documente justificative se pastreaza si se arhiveaza de catre angajator in aceleasi conditii si termene ca in cazul actelor contabile, conform legii.
2. Salariile nu se platesc decat in baza unei semnaturi date pe statul de plata sau alt document justificativ, acte care trebuie pastrate in arhiva unitatii.
3. Angajatorul nu poate aduce martori in loc de documente pentru a dovedi plata salariului dvs. Asa toti angajatorii ar face pierdute statele de plata si, cu martori mincinosi, ar spune ca au platit sume de multe ori mai mari decat cele reale.
4. Cum v-au spus si colegii mei, opuneti-va probei cu martori propusa de angajator.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cistig de cauza! camelia21 camelia21 Buna dimineata!Am sa va expun situatia mea si as dori pareri cine ar avea cistig de cauza!Am lucrat la o firma 2 luni de zile si nu mi a dat toti banii ... (vezi toată discuția)
Dovada efectuarii salariilor WonderBoy WonderBoy Buna ziua. Am citit in Codul Muncii urmatoarea: [i] \" Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice ... (vezi toată discuția)
Suspendarea postului fara a ma primi in preaviz si neplata drepturilor salariale Dorina87 Dorina87 In urma unei discutii cu angajatorul, acesta a profitat de putere iar a doua zi nu am mai avut acces la serviciu, spunandu-mi ca a facut restructurare de post ... (vezi toată discuția)